View Single Post
Old 04 Sep 2009, 15:46   #1792
Judex
Banned

Judex

In privinta slabei informari trimiterea era mai degraba catre Anxious care a venit cu zecimea aia de adevar de pe Wiki.
Pe de alta parte, tu ai inceput prin a argumenta, in stil prescolar as spune, cu palmaresul direct, chestiune desueta si relevanta numai la nivel de statistica menita sa mai indulceasca amarul existentei dinamoviste, o autoamagire. Imi pare rau daca v-am jignit cu ceva cand m-am referit la precaritatea informatiilor pe care le detineti pe marginea acestui subiect, dar la ce lupte virtuale am purtat de-a lungul vremii impotriva ofensivei propagandistice dinamovisto-rapidiste, disertatiile voastre m-au facut sa zambesc.
Asocierea Stelei cu familia Ceausescu, in integralitatea ei, reprezinta un alt cliseu. Valentin Ceausescu a activat impecabil dpdv managerial si atat. Intamplator, taica-sau habar nu avea de fotbal, nu-i placea, pur si simplu. Nu detesta jocul, dar era mult prea putin interesat. Din discutiile pe care le-am purtate cu unii apropiati ai familiei, in timpul realizarii unui anumit proiect, am aflat ca Nea Nicu simpatiza mai degraba Dinamo! Si un pic Rapid, pe care o percepea, in virtutea a ceea ce traise in interbelic, ca pe reprezentanta cea mai de seama a comunismului in sport. Si pe buna dreptate. Culmea e ca tocmai Valentin, intr-un interviu recent, aminteste de faptul ca tatal sau simpatiza Steaua. Asa ca tot oabla ramane aici. Dar un lucru e cert: lui Ceausescu Nicolae ii placea sa joace frisbee, popice si sah.
Iarasi, comparatia intre presiunile exercitate de Dinamo asupra partenerilor de intrecere, alta decat cea de natura sportiva, si 'abuzurile" Stelei este cat se poate de fortata. Diferenta este uriasa! In vreme ce Dinamo taia si spanzura inca de la infiintare, erau echipe de provincie mai 'jmekere' decat Steaua la acest capitol, avand sprijinul judetenelor de partid. Din nefericire pentru ei, acolo era foarte multa neseriozitate, spre deosebire de ceea ce se petrecea la nivel de performanta in cadrul cluburilor MI, respectiv MA(p)N. Diferenta era facuta la nivel de conducere, mai exact la nivel de implicare al acesteia pe cai neortodoxe in obtinerea performantelor. Daca la Dinamo se punea accentul pe acest mod de lucru, la Steaua avea intaietate pregatirea pur sportiva. Asta a facut ca Steaua sa fie mult mai aproape de sufletul romanilor inca dinainte de jumatatea anilor 80. Momentul CCE '86 a fost decisiv.

Cat despre meciurile cu Lazio si Manchester, sa luam exemplul grupului meu si sa-l admitem - fortat, e drept - ca pars pro toto. Avem trei insi care urlau pentru Dinamo, 3 insi care urmareau meciul linistiti, si 2 care ar fi vrut sa urle impotriva lui Dinamo dar nu prea aveau tupeu. Asadar un sfert din stadion tacea ca n-avea incotro, vreo 35% indiferenti, e normal ca in conditiile astea sa ti se para ca 20000 urla cat 50000. Iar daca din cei 20000 care 'URLAU' doua treimi sunt nedinamovisti, ramanem cu ideea ca Dinamo a adus la acel meci vreo 7000 de spectatori, ei fiind singurii pentru care poti baga mana in foc ca au venit pentru ai nostri si nu pentru a vedea marile echipe. Diferenta e evidenta.
Judex is offline   Reply With Quote sendpm.gif