View Single Post
Old 03 Sep 2009, 19:18   #42
Anxious_Schizoid
Senior

Anxious_Schizoid

Eu până la urmă tot nu am înţeles, g3nov3s3, ce vrei tu? Zici că vrei să fii regizor, dar de fiecare dată cauţi un motiv pentru a nu începe efectiv acest traseu. Eu cred că nu ştii ce vrei sau ai o idee greşit a ceea ce înseamnă să fii regizor, vrei celebritate, banii, ce vrei?
Kubrick poate că nu a fost la o şcoală de film, dar a lucrat la început ca fotograf, lucru ce nu este foarte departe de a fi regizor, e mai multă mişcare atât. Rodriguez ştiu că de mic copil a început să facă filme, scurt-metraje, împreuna cu familia lui, pe unul l-a trimis la un festival, a câştigat ceva premii şi bani pentru a finanţa filmul El Mariachi care l-a făcut celebru. Cât despre Tarantino el a petrecut multe ore discutând despre filme. Cunoştinţele nu sunt totul, chiar dacă citeşti o sută de cărţi despre regie, ceea ce te va face cunoscut va fi inteligenţa, care adaugă acea sclipire necesară pentru a face diferenţa dintre un regizor angajat la o televiziune sau unul care a pus un filme pe Youtube şi un regizor care merge la festivaluri şi câştigă premii, în acest fel vei rămâne în istorie. Lumea care circulă pe Internet uită repede.
În concluzie: pe tine ar trebui să te preocupe materialul, să-ţi desăvârşeşti o anumită tehnică, care se obţine numai prin exerciţiu. Dar tehnica nu e totul, contează şi conţinutul, nu toată lumea se uită la un film doar pentru că este regizat frumos, deci ai mare nevoie de un scenarist sau poţi să-ţi scrii tu scenariile după care lucrezi. Însă, e o mare bubă, cultura ta e nulă, viziunea ta despre arta e fix obscură, nici măcar nu ai înţeles ironiile la adresa faptului că vrei să faci un film despre Guţă, tu ai răspuns "Arata jmeker rau de tot, nu??"; se poate să fii mai insipid decât atât? Ca să nu mai vorbesc de emoticon-ul ală tâmpit.
Fă materialul şi apoi ne mai gândim noi cum să-l promovăm. La ce îţi trebuie sânge fals? Nu încerca să impresionezi prin ceva spectaculos. Dacă vrei să faci un film bun care să fie şi apreciat, caută o poveste care exprimă un aspect din viaţa cotidiană, oricât de mic e, nu poate da greş.
Anxious_Schizoid is offline   Reply With Quote sendpm.gif