View Single Post
Old 17 Aug 2009, 12:08   #15
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Le am pe amândouä, "Räzboi în bucätärie" l-am väzut de vreo douä ori si ceva (cä l-au dat si la televizor, nu demult). Are anumite calitäti plastice si de atmosferä - dar în rest e inert, lemnos, demonstrativ, lipsit de rezonantä realä (desi cautä s-o simuleze); mi-a fäcut impresia unui regisor care nu stäpâneste deloc meseria, dar care a avut un moment de inspiratie când l-a fäcut. Este un caz aproape invariabil - atât de multor regisori complet neaveniti li se brodeste cu câte un film, dupä care recad în cel mai negru diletantism (de obicei, asta se întâmplä la început, contribuind si prospetimea tineretii); vezi "Setea" lui Drägan, "Räscoala" lui Muresan, "Balul de sâmbätä seara" al lui Saizescu, "Vârstele omului" al lui Croitoru - si atâtea altele.
Voi vedea neapärat "Fatä în fatä", înainte de "Casanova..."
Cine-mi dä si mie "Sindromul Timisoara"?
Si încä ceva: toba de carte e esentialä, da, e indispensabilä pentru a fi un bun cineast - dar färä profesionalism real, färä talent, tot la nimic nu-ti foloseste. Iar "talentul" (of, ingrat cuvânt!) regisoral e, poate, cel mai complex, multilateral, greu de definit... Atât de des se întâmplä sä stäpânesti unele dintre laturile lui necesare, iar altele sä-ti fie iremediabil sträine si tot un incapabil sä rämâi, din päcate...
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif