View Single Post
Old 14 Aug 2009, 11:32   #155
illotempore2002
Guru

illotempore2002

Mi se pare bizar ca Morometii a adunat mai multe voturi decat Reconstituirea sau alte cateva filme.....in orice caz, nu le-am vazut pe toate din lista, stiu, sunt o rusine dar promit sa ma reabilitez

In alte cuvinte, am vazut si io, in sfarsit Padurea spanzuratilor (da, stiu, urmeaza sudalmi scrise sau in gand din partea voastra ca abia acum) si m-a impresionat, nu la fel de tare ca Reconstituirea totusi.

Incredibila imaginea lui Ovidiu Gologan, si compozitia cadrelor, atat de plastice, apasatoare, tensionate m-a captat total....campul acela de la marginea satului, vast, fara speranta, gol si vantul sinistru care legana streangul....

Incredibila Lumina / Farul si modul in care "albea" imaginea cand aparea, de un simbolism si o putrere de expresie rare in toata cinemtografia, nu doar in cea romaneasca.....cred ca toata esenta filmului, la nivel de spiritualitate, moralitate, destin, tragedie, tensiune, sunt concentrate in lumina cu pricina....

Am mai remarcat in mod placut inceputul filmului cu trupele deplasandu-se spre un loc anume si modul in care imaginea cu soldatii devine blurata, incetosata, transformandu-i pe acestia in niste stafii fara contururi, o masa fantomatica (urmand sa devina asta). Mi-au placut stop-cadrele cu chipul lui Bologa si a mai fost unul in final, la fel de puternic.

Last edited by illotempore2002 : 14 Aug 2009 at 11:36.
illotempore2002 is offline   Reply With Quote sendpm.gif