Thread: ANIME-uri
View Single Post
Old 13 Jul 2009, 16:55   #271
Liviu-
Film Dissection

Liviu-

Cu tot respectul, dar esti foarte limitat cand vine vorba de analiza anime-urilor, dar esti constient de asta. Tot ce-ai facut ai fost sa faci o scurta analiza a graficei catorva anime-uri. Cum ramane cu povestea, personajele, soundtrack-ul, ba chiar regia? Tu ce intelegi prin originalitate? Modalitate de desenare a personajelor? Asta e tot? Desenele de la Pixar de exemplu nu sunt facute tot dupa acelasi tipar intre ele? Sau cele vechi de la Disney?

Ai ales si niste exemple foarte bune, serii lungi la care tehnica desenului e mai putin importanta, ci povestea. Asta pentru ca acele episoade ieseau saptamanal si nu isi permiteau sa piarda prea mult timp.

Un exemplu mai bun de grafica ar fi 5 cm per second. Poate nu e de aceeasi calitatea cu cea pe care o gasesti in filmele Pixar, dar grafica e destul de reusita si eu chiar o prefer mai mult.

Gandeste grafica anime-urilor/animatiilor precum calitatea imaginii in filme. In general americanii au parte de o tehnologie mai avansata, dar asta nu inseamna ca filmele lor sunt superioare celor europene. De asemenea blockbusterele sunt superioare dpdv tehnic filmelor americane de calitate, dar asta nu le face mai bune. Cam la fel sta treaba si cu grafica animatiei, e doar o mica parte din calitatea intregului, ba chiar as spune ca e printre cele mai putin importante.

Originally Posted by raptor:
nu, pot sa dau exemple, nu m-am deranjat niciodata sa retin vreun nume

Cu alte cuvinte nu ai vazut nimic sau aproape nimic, iar ceea ce ai vazut cu siguranta a fost ceva pentru copii pana in 14 ani. Orice recomandare ar fi inutila oricum, asa ca nu ma chinui. Odata ce ai ajuns sa fii asa crunt impotriva lor fara nici un motiv, asa o sa fii tot timpul, doar daca nu se intampla sa te loveasca unul de o calitate mai buna direct in fata, pe neasteptate. Si ca sa nu zici ca vorbesc prostii iti dau un exemplu evident, Spirited Away, pe care oricum nu ti l-as recomanda pentru ca e cam de copii. Dar valoarea lui e recunoscuta pe plan mondial si a primit pana si Oscar-ul de la americani. Stiu ca Oscar-ul nu e mare lucru, dar ca americanii sa-si dea cel mai important premiu cinematografic japonezilor inseamna ceva. Gandeste-te putin ca toata lumea asta nu a apreciat filmul chiar degeaba. Poate nu e atat de bun pe cat se spune si e supraevaluat (cum cred si eu de fapt), dar e o animatie de calitate cu siguranta, departe de gunoiul pe care insisti tu ca ar fi anime-urile.

Originally Posted by raptor:
pardon, later edit. n-am citit eu cu atentie. uite unde duce graba. o mie de pardoane, mestere.

Nu-i nici o problema.

Last edited by Liviu- : 13 Jul 2009 at 16:58.
Liviu- is offline   Reply With Quote sendpm.gif