Originally Posted by rlhyde:
Originally Posted by Neuptolem:
Originally Posted by rlhyde:
Va multumesc, imi cer scuze inca o data!
|
Mai trebuie sa-ti ceri scuze 1 data si vedem ce masuri luam.
Dar daca iti mai ceri scuze de doua ori cred ca o sa ne cam treaca.
Totusi, pentru o anumita siguranta ar fi bine sa-ti mai ceri scuze de inca 3 ori.
|
Va rog sa ma scuzati X 3 
|
Scuze neacceptate!
Accept doar scuzele persoanelor care m-au determinat sa-mi cer scuze, si astea nu pot fi decat fatuci dupa care mi-am pierdut capu' si ma joaca pe degete cum vor ele.
Invata sa nu-ti mai ceri scuze! Niciodata! Scuzele se traduc prin
vina, inseamna ca esti vinovat(a) sau cel putin te simti.
Cazul 1: esti vinovat(a)! Atunci ce rost mai au scuzele? Inseamna ca meriti o pedeapsa ori o penalizare, ceva de genu', scuzele nereparand nimic, doar hranesc pseudo-mandria unor porci si induc starea de umilinta persoanei care da dovada de "bun-simt", cand ea nu face decat sa-si bata joc de ea la cheremul unor animale in trup de om.
Sa luam Cazul 2: te simti vinovat(a). De ce? Nu cumva e un complex de-al tau? In acest caz un psiholog ori psihoterapeut sau studiul unor manuale de psihologie aplicata, carti de arta succesului, texte ce trateaza atitudinea pozitiva cu care tre sa infrunti problemele, samd. ti-ar fi de mult mai mult ajutor decat sa-ti ceri scuze, asa, ca "e frumos". Nu e deloc frumos, e inuman, sub demnitatea unui om, e groaznic, aproape masochist.
Dupa cum vezi, mesajul meu anterior era o ironie, una cumplita, revoltata impotriva unui sistem opresiv. Acest sistem poate fi invins numai cu demnitate, curajul de a infrunta "adversari" situati peste treapta pe care te afli tu. In fata acestui curaj ei se prabusesc, chiar daca nu din prima, intr-un tarziu dau dovada de o mare lasitate facandu-ti tie loc sa urci. Daca nu se intampla astfel, noi oamenii nu am fi evoluat deloc traind si acum in ginti si pesteri.
----
Sper ca m-ai inteles! Mult succes!