Thread: Lucian Bratu
View Single Post
Old 28 Jun 2009, 11:00   #86
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Personal (desi filmul mi-e foarte drag), nu-l consider nici pe departe "o lucrare de exceptie (...) un rol superb" Gäsesc cä filmele de realä valoare ale lui Bratu sunt "Secretul cifrului", "Tudor", "Un film cu o fatä fermecätoare", "Drum în penumbrä" si "Mireasa din tren". Intr-un esalon secund as aseza "Orasul väzut de sus" si "Angela merge mai departe", iar la coadä, cele trei (autorecunoscute) esecuri: "Särutul" (cârpäcealä impusä de Buftea, pentru a salva un film deja prost, compromis de altcineva), "Acordati circumstante atenuante" si "Orele 11" (douä conventionalisme formale din perioada Dulea).
Altfel, într-adevär, în acea perioadä Bratu comunica foarte bine cu Margareta Pogonat. N-au mai putut continua fiindcä a urmat o pauzä de patru ani (timp în care el se chinuia sä intre în productie cu filmul "Sapte frati särutä mâna mamei", niciodatä realizat, din päcate - si, în paralel, preda regie pentru cineamatori - prilej cu care i-am fost si eu elev). A urmat "Mireasa din tren" (care nu continea nici un rol potrivit pentru Cala Pogonat), apoi "Angela merge mai departe", în 1981 (când Cala deja nu mai avea vârsta si datele de emploi potrivite eroinei).
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif