View Single Post
Old 25 Jun 2009, 13:55   #25
Chambord
x

Chambord

Mai tineti minte ce faceati cand a inceput "Revolutia" ?

Eu aveam 10 ani , eram la bunici si jucam fotbal afara, in zapada, cu frate-miu. Spre seara cand am intrat in casa ... o tacere mormantala, bunicii erau amandoi neclintiti cu ochii in televizor. S-au intors spre noi doar o clipa (suficient cat sa le vedem privirile speriate) si au revenit cu ochii in tv. Obisnuiau sa ne certe cu blandete ca iar ne-am tavalit prin zapada si ne-am udat din cap pana-n picoare. De data asta parea ca nu le pasa. Cand ma uit pe ecran, am incremenit: Oameni agitati, multi tineri, pancarte cu Jos Ceausescu. I-am intrebat pe bunici ce inseamna "Jos Ceausescu" ? Mi-au raspuns: Adica sa plece Ceausescu. Nu intelegeam. Nu imi puteam imagina ca el putea fi un "om rau". Parintii ne ferisera cat putusera de partea intunecata a regimului iar cozile de cu noaptea la lapte, painea putina pe cartela, serile cand ne faceam lectiile la lampa cu gaz, toate astea ni se spusese ca sunt lucruri normale, firesti, se intampla peste tot asa. Abia la cateva zile dupa, parintii aveau sa ne spuna adevarul ... L-am intrebat pe frate-miu mai mic:

- Tu vrei sa plece Ceausescu ?
- Nu.
- Nici eu.

Mi-a venit sa plang.
Chambord is offline   Reply With Quote sendpm.gif