Ahaaaa...
Am gasit pe liternet:
Quote:
Ioana Scoruş: Dragă Leo, cititorul constant de presă culturală este familiarizat cu numele tău, dar el ştie mai bine ce este Alex. Leo Şerban, nu şi cine este. Oferă-ne o scurtă istorie proprie: anul naşterii, zodia etc.
Alex Leo Şerban: Sînt născut (într-o duminică) pe 28 iunie 1959, la Bucureşti. Rac, aşadar. Cu ascendent Berbec. Şi Mistreţ / Porc de pămînt. Măr etc. - în celelalte zodii.
|
deci mai stam putin cu urarile
da pun si continuarea, ca e misto:
Quote:
Dar această harababură de animale şi fructe nu cred că explică prea mult de ce-mi place Cinema-ul, aşa că o s-o iau "familial": cred că cinefilia îmi vine de la bunica maternă, o mare consumatoare de filme hollywoodiene din anii '20-'30-'40 şi '50. Mergeam împreună la cinema; de cîte ori murea cineva pe ecran, mă trăgea de mînecă şi-mi spunea: "Nu mor de-adevăratelea - doar se prefac!" Sigur că-mi "omora" bucuria, dar în acelaşi timp - în acest fel - am pătruns esenţa Cinema-ului: simulare & manipulare... În familia noastră, eram "arondaţi" pe genuri: bunică-mea - amatoare de musicaluri şi comedii, maică-mea - de thrillere, eu - de de toate. Şi recunosc cu mîndrie că am rămas un "generalist": nu fac distincţii / valorizări în funcţie de genuri. De aici, şi iritarea care mă încearcă atunci cînd "snobimea" strîmbă din nas la o bună comedie / film cu gangsteri / extratereştri pentru că i se pare de bonton să se extazieze numai la Tarkovski sau Kieslowski! Ce trebuie ştiut este că nu există "autori" egali de la un capăt la altul al filmografiei lor, producători de capodopere pe bandă rulantă, ci doar 1. filme bune şi 2. filme proaste: marii "autori" nu fac neapărat (doar) 1, după cum nici simplii "meseriaşi" nu fac întotdeauna (doar) 2; este singura axiomă valabilă în Cinema.
|