Thread: "Aitilop"
View Single Post
Old 24 Jun 2009, 10:27   #58
klein
Guru

klein

l-am vazut si eu. am ramas cu sentimente mitijate. e puternic, deranjant, iti lasa un sentiment de scarba amestecat cu frica (din nou ezit sa revin in romania)
atmosfera e bine creata, mistocareala aia, vai cat o recunosc si o detest, imi starneste si mie accese de violenta. filmul pare sa descinda din estetica grobiana a denelismului (adica de la daneliuc da' nu mi-a iesit "ismul") de dupa revolutie, dar mi se pare ca aici tonul e just, mai putin gratuit si mai pe sleau, fara pretentii metaforice, in schimb foarte eficient emotional.
dar, ce pacat ca subiectului chiar ii lipseste subtilitatea. Adica n-o fi cu salamu pe capota, dar e cu prostituata si politistii, cele mai frecvente stereotipuri cinematografice ever. Dialogurile sunt bune in ansamblu (nu am inteles de ce s-a asarnat asa lumea importiva lui), cu cateva exceptii: faza cu Rocco care pare mai mult o fantezie a scenaristului decat o trasatura a personajului. e simpatica, dar falsa. Plus frazele cu "ba" (adica toate) . Am senzatia ca a devenit un cliseul al limbajului "natural" din ultimele filme ro. daca adaugi "ba" la fiecare sf. de fraza, discutia devine naturala.
interpretarea e si ea in valuri. Meda imi place foarte mult. Ireconesabila. cei doi in schimb, desi pronunta bine "ba-urile" tot baieti cultivati par a fi. nu stiu de ce. cred ca accentueaza prea bine cuvintele, vorbesc corect.
klein is offline   Reply With Quote sendpm.gif