Originally Posted by europe_east:
bine zis. ma intreb insa cum ar fi aratat o viziune ne-limitata. cartea e mai interesanta prin viata interioara a personajelor. cum sa pui asta in film? cum sa-l arati pe Tamas zicandu-si 'daca as avea doua vieti, intr-una as trai cu Tereza, in alta as trimite-o la plimbare' (citat aproximativ, of course). sau pe Sabina cu gandurile ei despre kitsch and so on.
cat despre scenele erotice, daca ar fi mai intimiste (sau la ce te referi cand zici cu ostenttie?) ar fi alta carte...
|
of, din nefericire eu am imprumutat cartea si nu pot sa ma bazez decat pe un sentiment sau pe o amintire indeparta, dar mie "legeritatea" lui Tamas nu mi s-a parut chiar asa de frivola, sau in orice caz avea o justificare interioara foarte convingatoare. ii dadeam dreptate tot timpul si ma seducea felul lui de a gandi. nu pot sa reproduc nici un citat, dar ideea era ca el cauta in permanenta acel ceva care dadea unicitate fiecarei femeie in actul de seductie. (nu neaparat sex). In fine, (deja recitind mi se face rusine pt ca simplific atat de mult, ca pare vulgar si fac ce face si Kaufman), comportamentul lui nu era un act gratuit, prin care sa frimeze era un unul atat de firesc incat te convertea la "legeritate" dar nu prin provocare, [asa cum face Illo (sau ca mine acum, dar poate ca asa va reveni

)] In film regizorul filmeaza foarte apasat erotismul, cred ca si un pic kitsch, unele scene par imaginate de playboy. Nu mai stiu gandurile Sabinei despre kitsch. ce e cu ele?
Uite am gasit un trailer care surprinde bine esenta filmului
http://www.youtube.com/watch?v=mWO-rpsRpdU