Originally Posted by illotempore2002:
vorbesc de film. ce ai cu Charlie kaufmann?
filmul e senzational. da, mi-a placut, nu am ce sa fac, mi-a placut organic. Daniel Day Lewis, Praga, Binoche, peisajele, spitalul, casele, femeile, fondul politco-social, un film hiper complex si sensibil si foarte foarte apropiat mie din cauza personajului masculin principal cu a carui psihologie (baza pe frivolitate constienta si asumata 100%) ma identific....nu am obsesia cu identificatul cu personajele din filme, dar aici chiar s-a intamplat (poate singura data)
|
e philip K nu Charlie. nu am nimic cu el, ce sa am. desi nici filmul celalalt f popular "Henry &June" nu mi-a placut. Ambele sunt superficiale tot pretinzand ca ar fi profunde doar fiindca trateaza chestii cool gen sex in 3 si intre femei. Asta mi s-a parut problema ambelor filme, nu merg mai departe de aceasta aparenta. ceea ce numesti tu film complex, eu numesc film aglomerat, totul fiind tratat superficial. in carte, doctorul nu e chiar asa de frivol, sau in orice caz, citindu-l pe Kundera, parca il intelegi mai bine. In film, nu au putut decat sa arate ca e frivol, ca era prea complicat sa intre mai mult in psihologia personajului. e si mai provocator si da senzatia ca e un mare film. te sfatuiesc sa il revezi in 5 ani si o sa iti dai seama despre ce vorbesc.