Thread: Jean-Luc Godard
View Single Post
Old 11 Jun 2009, 07:26   #155
Alex Leo Serban
Guru

Alex Leo Serban

@ klein: accept toate obiectiile tale la jlg: spre deosebire de inflamarile altora (care zic k il adora), ale tale sint argumentate serios

pina la urma insa, draga klein, totul se reduce la likes & dislikes... godard imi place (nu pot sa vbesc in numele altcuiva!) fix din ac motive pt care tie nu-ti place
iar concluzia e k oricite argumente - oricit de intemeiate - ai aduce intr-o discutie, nu poti clinti un om din ceva care vine, pina la urma, 'from the guts'... iar 'the guts' nu pot (& nu trebuie!) rationalizate

ce-mi place (haha) la jlg este tocmai libertatea absoluta pe care si-o ia cu asa-zisa 'naratiune', cautarile (fandoselile) formale, senzatia de improvizatie continua pe care ti-o dau personajele (care par aruncate in fata cadrului dupa ce s-au invirtit juma de ora intr-un manej), culorile care creeaza poezie (k intr-o pictura abstracta) etc. imi place pt k e mereu surprinzator & pt k te pune pe ginduri. imi place pt k imi place arta moderna - cu sincopele & dizarmoniile ei: joyce, picasso, kandinski, stravinski, schoenberg...

ok, cinema-ului i-au tbuit aproape 60 de ani pt a ajunge din urma pictura, literatura & muzica moderne - dar prin godard (& altii), a ajuns. si mai crek, oricit de 'discontinued' ar fi traditia asta anti-narativa, e fff important (pt cinema) k ea exista - mai ales k poate 'resurface' unde nu te astepti (vezi tarantino, care in 'pulp fiction' godardizeaza pt un public de mcdonald's )

Last edited by Alex Leo Serban : 11 Jun 2009 at 07:30.
Alex Leo Serban is offline   Reply With Quote sendpm.gif