View Single Post
Old 03 Jun 2009, 11:11   #160
halebardul
Guru

halebardul

Send a message via Yahoo to halebardul
Sunt sigur ca ti-au placut mai multe, dar nu vrei sa-ti amintesti si esti naravita

jocul cu tigara, care trebuia pasata in contratimp fata de muzica din camera (el cu Vanessa Redgrave)
tavaleala cu cele doua fete in hartia albastra
drumul cu masina prin oras, printre studentii manifestanti
jocul cu moneda (vezi de cate ori apare ludicul, si de fapt iluzoriul, in film? pe langa droguri, sex, coup de foudre pe elicea aia, pozele alea de moda cu fetele boite si aliniate artificial, jocul de tenis)
multe altele.

sigur ca nici mie nu mi-ar placea ca Thomas sa fie FOTOGRAFUL, cu majuscule, adica o teza, un concept. Treaba e ca el se "conceptualizeaza" prin film, si poti gandi de la un moment dat in termeni de decriptare: ce inseamna jocul ala de tenis? Ce inseamna ca intra si el in el, pentru un timp? Ce inseamna ca-si ia inapoi aparatul? Au niste semnificatii gesturile astea, nu poti sa negi. Si-au castigat aceste semnificatii, de-a lungul unui intreg film.

cred ca trebuie luata in calcul si sursa literara, povestirea lui Cortazar, cu toate ale lui...

Mie-mi place la nebunie, oricand dau din intamplare de el pe TCM ma mai uit odata, nu schimb.

Last edited by halebardul : 03 Jun 2009 at 11:16.
halebardul is offline   Reply With Quote sendpm.gif