Originally Posted by Bogdan.Andro:
Cred că Mono şi Liviu încearcă să demonteze în mod critic autenticitatea “celeilalte lumi” and all the stuff şi consideră că miturile de care se leagă apariţia primelor idei religioase au avut (doar) menirea să aline fricile existenţiale de care suferea omul primitiv şi, în consecinţă, să-i permită un trai confortabil în acea lume primejdioasă şi plină de enigme macabre a paleoliticului ... explicabil neuropsihologic şi without God’s interference.
|
Cu alte cuvinte, inca suntem oameni primitivi. Vorbesti de frica existentiala de parca ea a existat doar in paleolitic si de secretele lumii de parca le-am fi descoperit pe toate. Interesant cum incercati sa minimalizati orice argument al nostru. Faptul ca nu ne luati argumentele in serios ma duce cu gandul la doua lucruri:
1. Sunteti asa siguri pe credinta voastra incat nu simtiti nevoia sa tratati la modul serios argumentele noastre.
2. Nu sunteti asa siguri pe credinta voastra, dar va e frica ca daca ati lua in seama unele argumente v-ati putea cumva deteriora credinta. In acest caz voi ati fi cei care ati pierde. Eu daca realizez ca Dumnezeu exista nu pierd nimic pentru ca eventuala existenta a lui Dumnezeu nu ma incalzeste cu nimic. Voua vi s-ar parea o pierdere daca ati realiza ca Dumnezeu nu exista, cel putin la cum ganditi in momentul de fata.