Originally Posted by Pitbull:
Realitatea e mult mai complexä, nuantatä si bazatä pe diverse variabile
|
Nici unul dintre noi nu poate sti sigur care e realitatea. Sunt atatea lucruri legate de viata pe care nu le putem explica inca (si de obicei ne oprim la explicatia cu "interventia divina" din cauza faptului ca nu suntem capabili pentru a le intelege) incat e aproape imposibil sa intelegem ce se intampla cu noi dupa ce aceasta inceteaza. Desi cea mai banala explicatie, in care cred si eu, ar fi ca nu se intampla nimic, pur si simplu dispare atat trupul, cat si sufletul. Bineinteles ca omul refuza sa creada ca va disparea asa pur si simplu si se gandeste mai linistit la moarte cand stie ca nu se termina acolo.
2) Nu stiu ce-l face pe el, stiu ce mä face pe mine:
Un cumul sistemic de experientä personalä, lecturi, discutii, statisticä, logicä si calcul al probabilitätilor.
...prilej cu care îmi vine în minte un argument clasic:
In nenumärate cazuri, raportul probabilistic dintre "coincidentä" si "divinitate" înclinä net în favoarea celei de-a doua.
Mai clar: nici una nu se poate dovedi; dar sunt pur si simplu prea multe "sincronizäri" care, înscrise strict matematic într-un sistem probabilistic, dau cam asa:
- interventie divinä: 1/1.000.000
- coincidentä: 1/10.000.000.000
(Si nu sunt douä-trei - ci, la rândul lor, prea multe...)
|
Uh, probabilitati, cifre, ce frumos! Dar totusi cine si cum a facut acel studiu? Asa la randul meu pot inversa acele cifra si pot sustine contrariul. Ma vei crede?
Pe bazä de lecturi, experientä de viatä, criterii, discernämânt, si multe altele...
Deci, ignorä persoana lui Pitbull (care conteazä prea putin), orienteazä-te spre cele de mai sus (care nu-s numai ale lui, ci si ale multor altora), si depäseste-l. E si usor, si fascinant, si rentabil - cu investitie minimä: (timp si deschidere) si beneficiu maxim (cunoastere).
|
Ce zici tu e absolut valabil si invers:
Quote:
Deci, ignorä persoana lui Liviu-/Marx/M0n0 (care conteazä prea putin), orienteazä-te spre cele de mai sus (care nu-s numai ale lui, ci si ale multor altora), si depäseste-l. E si usor, si fascinant, si rentabil - cu investitie minimä: (timp si deschidere) si beneficiu maxim (cunoastere).
|