cauta aici
http://www.urbandictionary.com/
Faza cu desecretizarea mi se pare normala, oricum era o mascarada, dar e fara importanta, fara greutate. Nu inteleg ce tot bat respectivii moneda pe ea. Proiectele erau secrete la faza citirii scenariilor, atat.
Cu alte cuvinte, un scenariu putea fi al cuiva pe care ori il stiau toti din comisie, ori il stiau doar unii ori nu-l stia nimeni.
daca-l stiau toti - la ce bun secretizarea?
daca nu-l stia nimeni - tot aia, era ca si secretizat
ramane varianta daca-l stiau numai unii si incercau sa-i dea o nota "subiectiva". Dar desecretizarea nu rezolva nici aici mai nimic:
cei care nu stiau al cui e scenariul, afla - si mai degraba cred ca vor fi influentati de numele aflat decat ca vor ramane neutri ca atunci cand nu stiau al cui e.
cei care stiau si inainte al cui e vor putea da in continuare aceeasi nota "subiectiva". Ce-i opreste?
Deci: Care-i spilul cu desecretizarea?
Interesant ca in general cei din, scuzati termenul, "garda veche" cer desecretizarea atat de vehement - oare de ce cred ei ca acolo au avut de pierdut pana acum? Ca adica, daca stia ea comisia cui ii respinge scenariul... ... (?)
Bine, desecretizare, si?
Eu as cere nu numai desecretizare ci transparentizare: cat mai multa libertate din partea unor observatori externi sa vada ce se intampla in bucataria respectiva. Ca la alegeri, sau chiar mai bine. Sa se faca publice cat mai multe detalii referitoare la concursul in desfasurare, si dupa. Chiar pana la accesarea libera de catre oricine (poate intr-un regim de Intranet, sau cu parola sau altfel, ca la CNSAS

) a proiectelor participante.
Cu grija pentru protejarea drepturilor de autor, fireste.