View Single Post
Old 30 May 2009, 09:12   #190
Pitbull
Unlikely Messiah
 
Pitbull
 
Join Date: Dec 2004
Location: Bucharest
Posts: 16,822
Originally Posted by M0n0:
@Pitbull...foarte greu. Mai ales pentru mine.
Päcat... Mie mi-e FOARTE USOR sä spun "Nu stiu, nu mä bag", despre nenumärate domenii importante, si care mä implicä - dar... nu le stäpânesc! (Vezi exemplul, imediat mai jos.)
Originally Posted by M0n0:
Ce trebuie sa fac ca sa te fac sa intelegi ce spun fara sa zic ca am vid in cap si ca sunt beat...
Pentru început, renuntarea la suficientä si la aerele de falsä certitudine ("am 21 de ani si stiu cä niciodatä nu-mi voi schimba pärerea" - ce ridicol, ce penibil, ce caricaturä a pseudo-respectului de sine, a falsei încrederi în valentele proprii! Päi eu, la 49, stiu bine cä-mi voi mai schimba, ajusta, corecta viziunile si opiniile de nenumärate ori, de-acum încolo - cum e si firesc!), mai mult spirit dubitativ (dubito ergo cogito, etc...), înlocuirea lui "stiu" cu "cred cä", mai multä modestie, mai putinä ignorantä (evident, sincere, nu ostentative), ar face minuni.
Apoi, o încercare de a riposta cu contraargumente logice, legate punctual si coerent de argumentele mele initiale, si bazate pe o culturä solidä - nu cu generalitäti präfuite si superstitioase din arsenalul propagandei politico-ideologice a secolului trecut.
(De fapt, dacä vei reusi vreodatä sä ajungi la nivelul ästa, nici nu va mai fi necesarä discutia - pentru cä va începe sä ti se ridicä singurä ceata de pe ochi si creier; de ASTA ai nevoie, nu sä mä convingi pe mine de ceva; eu sunt doar un om oarecare, iar opiniile mele contazä prea putin...)
Originally Posted by M0n0:
Si totusi...cum vine chestia cu "sa nu ma bag"...nu sunt locuitor al acestei planete? Nu am fost si eu botezat sub crestinismul ortodox?
Nu sunt locuitor al acestui oras? Nu depind (cu viata!) de buna lui activitate? Si totusi, nu-mi permit sä am "opinii" despre cum functioneazä distribuirea apei, sau a energiei electrice, sau termoficarea... Sunt tufä, clei, lemn-Tänase în privintele astea, la fel ca tine în problemele teologice (deosebirea fiind doar de formä: cä eu nu mä dau cunoscätor). Dacä am ceva de comentat despre luminä, apä sau cäldurä, o fac cu modestia si îndoiala cuvenite, nu mä reped sä dau verdicte, de parcä as sti eu adevärul absolut. (Sau, de pildä, dacä la un moment dat nu curge apa la robinet, mä duce mintea sä zic: "Reparä ästia ceva" sau "E o problemä" - nu ineptii gen "In Bucuresti nu existä apä!")
Originally Posted by M0n0:
Insa un adept al teoriei evolutioniste mai crede dupa si in geneza?
Oho, si-ncä cum! Nenumärati oameni ai lumii moderne, cu orice nivel de cunostinte si gândire (de la elevi de scoalä pânä la docenti) sunt perfect constienti de deplina compatibilitate dintre cele douä interpretäri, întru totul complementare, ale fenomenului.
Asta-i ca si cum ai zice: "însä un profesor de chimie organicä mai simte dupä si gustul dulce al zahärului?"
Originally Posted by M0n0:
Nu stiu...
In sfârsit! Vezi cä se poate?

@Bogdan.Andro:
In citatul dat, ai eliminat, din fraza mea pe care o suspectezi de "atac la persoanä", TOCMAI fragmentul pozitiv care echilibra obiectiv atitudinea, înläturând o asemenea impresie. Päi ce facem aici?

Last edited by Pitbull : 30 May 2009 at 11:00.
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif