View Single Post
Old 28 May 2009, 20:12   #144
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Originally Posted by Bogdan.Andro:
Lăsând la o parte interpretarea strict biologică (moştenirea genetică a “viciilor” înaintaşilor; care nici ea nu-i prea dreaptă pentru un nou-născut), mi se pare imorală şi încărcarea conştiinţei noastre de tabula rasa cu pecetea păcatului originar. De ce Iisus prin moartea Sa nu l-a răscumpărat şi pe acesta ?
Päcatul originar nu a avut loc într-un MOMENT ANUME, din trecut - el reprezintä un "päcat" perpetuu, înscris în esenta noasträ, pe care avem suprema menire de a-l transcende. Alegoria cu Adam si Eva se referä la arhetipurile masculin-feminin si conditia umanä în general, nu la un cuplu de personaje concrete si un eveniment izolat în timp.
Ca atare, Iisus A RASCUMPARAT si päcatul originar, dar nu raportat la un lucru petrecut înaintea Lui, ci în relatie cu o ispitä permanentä. Acceptând Sfintele Taine, îl depäsim.

Problema cu "päcatele înaintasilor" se explicä destul de usor prin karma si metempsihozä.
De retinut cä, potrivit unor teorii sustinute si cu argumente - nu am competenta sä le judec veridicitatea, dar mi se par rezonabile - se pare cä Iisus nu nega nici karma, nici reîncarnarea; dimpotrivä, le integra perfect coerent în învätätura Sa; din päcate, portiunile respective s-au pierdut...
http://www.amazon.com/Lost-Teachings.../dp/091676690X

Last edited by Pitbull : 28 May 2009 at 20:20.
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif