Thread: Offtopic Asylum
View Single Post
Old 27 May 2009, 11:35   #290
Dragomara
Banned

Dragomara

Send a message via Yahoo to Dragomara
Thumbs down

offtopice! să se mute / şteargă

Originally Posted by corinka:
Uitati-va la Dragomara, pe mine ma cam enerva cu atitudinea ei, dar acum se comporta mult mai fain. Chiar daca uneori mai intra si ea in cate un conflict [cum patim toti], per ansamblu s-a facut fata de treaba.
Si Pauline era placuta cand era calma, are si ea dreptul la un "termen de incercare" peste un timp.

Originally Posted by Pitbull:
Originally Posted by Dragomara:
@pitbull pe cine şi unde-am jingit măi frate?
Draga mea surioarä Mara, a le spune oamenilor cä sunt (mult, flagrant, incomparabil) mai prosti si mai imorali decât tine, e jignitor. In general, arele de superioritate agresivä pe care ti le dai, unda de condescendentä rânjitä si dispret fudul la adresa multora dintre cei din jur, îti descalificä atitudinile critice (care uneori pot fi justificate si legitime). Dacä ai vrea/putea sä te dezbari de aceste urâte apucäturi, toate calitätile tale ar deveni vizibile si s-ar bucura de recunoasterea si stima pe care le meritä. Dar cum tu tii foarte mult la actualul täu setup, fiind o adeptä a stabilitätii personale, sub deviza "Luati-mä asa cum sunt", eu, unul, îti respect acest drept. Ai observat cä nu mä mai cert cu tine, ci acolo unde ciudäteniile tale mä intrigä ci mä incitä, angajez dialoguri cât se poate de rationale - sau, unde ratiunea e mai greu de urmärit, folosesc metodele literaturii si ale teatrului absurd. Dar nu toti pot avea räbdarea asta, si trebuie sä-i întelegem si pe ei.
Fii linistitä: stiu cât îti adori mesajele ("postärile", cum le numesti tu de regulä), deci îti promit cä NU LE VOI STERGE NICIODATA. Când nu-ti mai vezi vreunul, înseamnä cä era off-topic, si-l vei gäsi la Asylum. Sunt sigur cä aceastä formulä de cvasi-compromis, "nici ca mine, nici ca tine", te multumeste pe deplin.

Originally Posted by Chambord:
Originally Posted by corinka:
Cred ca are dreptate Neuptolem, Pauline merita o sansa de "reabilitare". Uitati-va la Dragomara, pe mine ma cam enerva cu atitudinea ei, dar acum se comporta mult mai fain. Chiar daca uneori mai intra si ea in cate un conflict [cum patim toti], per ansamblu s-a facut fata de treaba.
Si Pauline era placuta cand era calma, are si ea dreptul la un "termen de incercare" peste un timp.

Imi pare rau de Pauline. Nu mai am nici un argument pt a o apara. Tendinta ei de "self-termination" pe forum era evidenta si asta a facut-o sa depaseasca mult limita acceptabila. Tot ce pot spune e ca regret ca a evoluat asa si poate intr-o zi o veti intelege, ierta si reprimi.

Cat despre Dragomara, imi aminteste de o persoana la care s-a referit PM britanic Chamberlain in 1938 dupa un celebru acord: "Am facut pace in Europa pentru 1000 de ani"
Dear ladies and sirs, consider yourselves warned.

în caz că s-au uitat sensurile lui "a muta" şi "a şterge"

MUTÁ, mut, vb. I. 1. Tranz. şi refl. A (se) mişca din locul în care se găseşte şi a (se) aşeza în alt loc; a (se) deplasa; a (se) strămuta, a (se) transfera. ♢ Expr. (Tranz.; fam.) A-i muta (cuiva) fălcile (sau căpriorii) = a-i trage (cuiva) o palmă cu putere, a lovi peste obraz. ♦ A (se) transfera dintr-un serviciu în altul. 2. Refl. A se stabili (cu locuinţa) în alt loc, a-şi schimba domiciliul. 3. Tranz. (Înv. şi pop.) A înlocui, a schimba (cu altceva sau cu altcineva); a modifica, a transforma. ♦ A schimba cursul, direcţia. ♦ Expr. A-şi muta gândul = a se răzgândi, a renunţa. 4. (La jocul de şah) A efectua o mutare. – Lat. mutare.

ŞTÉRGE, şterg, vb. III. 1. Tranz. A freca suprafaţa unui obiect pentru a face să dispară un lichid sau o substanţă străină care îl acoperă. ♢ Expr. (Fam.) A şterge putina sau a o şterge = a pleca repede şi pe neobservate. (Refl.; fam.) A se şterge pe (sau la) bot (de ceva) = a fi nevoit să renunţe (la ceva), a-şi lua gândul (de la ceva). 2. Tranz. A face să nu se mai cunoască, să nu se mai vadă un text scris, un desen, răzând cu o gumă, trăgând linii deasupra etc. ♢ Expr. A şterge cu buretele = a da uitării o greşeală a cuiva, a ierta. ♦ A scoate din evidenţă; a anula. 3. Refl. A-şi pierde strălucirea, relieful, culoarea sub acţiunea unor cauze exterioare. ♦ A-şi pierde conturul; a se estompa, a se întuneca. 4. Tranz. şi refl. A face să nu mai existe sau a înceta să mai existe, a (se) pierde fără urmă, a face să dispară sau a dispărea din amintire, din minte. ♢ Expr. (Tranz.) A şterge de pe faţa pământului = a omorî; a distruge. 5. Refl. şi tranz. A trece foarte aproape de ceva sau de cineva, atingându-l uşor. ♦ Tranz. (Rar.) A lovi, a izbi. ♢ Expr. (Fam.) A şterge (cuiva) o palmă = a da (cuiva) o palmă. 6. Tranz. Fig. (Fam.) A fura, a şterpeli. [Perf. s. ştersei, part. şters] – Lat. extergere.
Sursa: DEX '98 | Trimisă de LauraGellner, 3 May 2004 | Greşeală de tipar

Last edited by Dragomara : 27 May 2009 at 11:47.
Dragomara is offline   sendpm.gif