Oki,poate mai demult ma agasai nitel,dar chiar n-am nik cu tine(dovada ,remember,te-am sustinut de cate ori am avut ocazia,nu poti nega asta).
Esti inteligenta si as vrea sa nu fi formalista sau conformista.Nu e bine pt tine.
Cand vezi un trailer,stii al cui e filmul,ce e cu el,din ce gen face parte,etc.Am citit acum pe google.fr despre "Anticrist" ,stiu si cum se termina.E un film menit sa socheze si atat,nu ma impresioneaza.
Am vazut Vidocq,Patriotul,Death Race(c'mon e distractie de mana a doua misto si atat),nu sunt mari surprize,ci incidente.
Stau si ma gandesc daca nu sunt eu retrograda,daca nu sunt complet tampita,dar nu: am principiile mele,le sustin,asa cum pot.Lars von Trier e un regizor mare,dar filmul asta a fost asa...ca o distractie,refulare pt el,culmea ,ca autorii au cele mai bizare preferinte,poate zice ca asta e filmul lui preferat din cele pe care le-a facut.Mi-e teama sa ma uit la film: stiu atmosfera apasatoare a filmelor lui,iar faptul ca e "un film irational'il face si mai fara rost.Citeam despre criticul acela bolnav: perceptia lui a fost mutilata,transformata,suferinta lui se incarca din poezia imaginilor filmului(are o calitate filmul: imaginile).Despre Noe: spit.
Despre cinema: a decazut peste tot,si societatea e mai rau ca in Evul Mediu,n-o sa fie bine,cultura influnteaza pana la urma masele,o sa fie aiurea cu atat violenta gratuita peste tot,nu mai exista repere.Nu sunt moralista,dar violenta trebuie sa aibe sens...Inainte mijloacelele erau mai limitate,autorii trebuiau sa substituie lipsa mijloacelor prin inteligenta,aluzii,fantezie,acum totul e un cosmar real,gratie si tehnologiei.Arta are lepra,gripa porcina,ciuma bubonica...ca in Evul Mediu.
Resnais ii place si lui ALS.
Last edited by Pauline Kael : 24 May 2009 at 14:46.
|