Thread: CANNES 2009
View Single Post
Old 21 May 2009, 15:25   #109
klein
Guru

klein

Draga als, am senzatia ca esecul lui LVT nu-ti da pace. e frumos ca incerci sa echilibrezi sentimentul de deceptie relativizand rateul. trebuie sa fie infinit de greu sa-l desfiintezi. Poate ca daca ar fi fost un alt mare cineast ar fi fost mai simplu, ai fi facut-o fara prea mari probleme de constiinta, dar e el, LVT. trebuie sa fie si foarte trist, sa te simti tradat si totusi sa nu ii raspunzi cu aceeasi moneda.
Mi-a placut f mult cronica lui Roger Ebert, nu pentru felul in care apara filmul, gasindu-i semnificatii biblice si metaforice ascunse ci pentru tonul general al textului si acel a few steps back. dupa care se livreaza unei analize, nu stiu cum sa-i zic, pezibile, tandre (daca se poate asa ceva), cu mult bun simt. Chiar iti vine sa vezi filmul (dupa ce am citit si auzit, mi-am zis ca nu o sa calc in veci in sala de cinema la acest flop pretentios). oricum, stau pe ganduri daca sa il vad sau nu.
In plus, citind aceasta cronica am realizat cum sunt romanii cronicari (dupa modelul tau 'francezii sint prea snobi, americanii prea mainstream, britanicii sint stiff'). romanii sunt fuduli, par a fi depozitarii adevarului ultim. e o parere
klein is offline   Reply With Quote sendpm.gif