View Single Post
Old 20 May 2009, 17:12   #105
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Originally Posted by Dragomara:
Originally Posted by bre:
dragomara....ok...sa zicem ca ai dat o definitie tehnica a conceptului de constiinta, sa zicem ca e sita aia prin care cerni tu...si atunci....daca nu exista dumnezeu, de ce pana mea nu largesti ochiurile de tot?
pentru că nu mă lasă legea morală din mine, şi restul legilor scrise ale societăţii în care trăiesc.

de ce simti nevoie sa le strangi din cand in cand?
pentru că o dată cu înaintarea în vârstă mi se întăresc şi convingerile morale.

pe ce criterii faci distinctia intre bine si rau?
Pe criterii morale pe de-o parte, şi pe baza legilor scrise ale societăţii pe de altă parte.
* * *
Originally Posted by Dragomara:
tot repet pe forum chestia asta de aproape 2 ani: suntem ceea ce facem, nu ceea ce tot trâmbiţăm în stânga şi-n dreapta.
Ai perfectä dreptate, Drago - chiar azi (înainte de postarea mesajelor de mai sus) reflectam la asta - la insistenta cu care tot trâmbiţezi tu în stânga şi-n dreapta: "legea morală din mine", "mi se întăresc şi convingerile morale", "criterii morale"... E evident cä atingerea unei "minime moralia", vorba lui Plesu, e una dintre dorintele tale dominante. Sper sä reusesti, cândva...
Stai linistitä, nu tie îti vorbesc despre Dumnezeu si moralä, ci lui Bre, care e o partenerä de dialog splendidä, dinamicä si stimulativä.
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif