Originally Posted by Dragomara:
Originally Posted by bre:
dragomara....ok...sa zicem ca ai dat o definitie tehnica a conceptului de constiinta, sa zicem ca e sita aia prin care cerni tu...si atunci....daca nu exista dumnezeu, de ce pana mea nu largesti ochiurile de tot?
|
pentru că nu mă lasă legea morală din mine, şi restul legilor scrise ale societăţii în care trăiesc.
de ce simti nevoie sa le strangi din cand in cand?
|
pentru că o dată cu înaintarea în vârstă mi se întăresc şi convingerile morale.
pe ce criterii faci distinctia intre bine si rau?
|
Pe criterii morale pe de-o parte, şi pe baza legilor scrise ale societăţii pe de altă parte.
|
* * *
Originally Posted by Dragomara:
tot repet pe forum chestia asta de aproape 2 ani: suntem ceea ce facem, nu ceea ce tot trâmbiţăm în stânga şi-n dreapta.
|
Ai perfectä dreptate, Drago - chiar azi (înainte de postarea mesajelor de mai sus) reflectam la asta - la insistenta cu care tot trâmbiţezi tu în stânga şi-n dreapta: "legea morală din mine", "mi se întăresc şi convingerile morale", "criterii morale"... E evident cä atingerea unei "minime moralia", vorba lui Plesu, e una dintre dorintele tale dominante. Sper sä reusesti, cândva...

Stai linistitä, nu tie îti vorbesc despre Dumnezeu si moralä, ci lui Bre, care e o partenerä de dialog splendidä, dinamicä si stimulativä.