View Single Post
Old 18 May 2009, 11:04   #54
dovey
Junior

dovey

Dumnezeu nu e neaparat expresia mantuirii, e mai degraba dorinta omului de a intrezari speranta in ceva superior, in ceva incontrolabil si inepuizabil. La fel si Raiul: are fete diferite, inseamna altceva pentru fiecare. La scoala l-am studiat pe Dante, am studiat structura Infernului, cele 9 cercuri, pedepsele lor etc. Si mi-am dat seama ca adevaratul Paradis e linistea si pacea sufleteasca, nu gandul ca exista un Rai sau un Iad.

Nimeni nu s-a mai intors de dincolo sa ne spuna ce si cum; pentru unii, religia si deci Dumnezeu, sunt mai degraba idei ale unui comfort interior, gandul ca exista ceva mai bun, mai adevarat decat ceea ce avem pe Pamant.

Dar si daca nu credeti in D-zeu, atunci eu zic sa va ganditi ca fiecare avem constiinta proprie, una care ne bantuie mai mult sau mai putin, asa ca de ea trebuie sa tinem cont aici pe Pamant, fiindca viata nu e inca o dubla trasa sau o repetitie pentru un spectacol perfect. Viata e aici si acum, si mai bine sa ne ocupam de asta, nu de ce vom fi sau de cine vom fi intampinati dincolo.
dovey is offline   Reply With Quote sendpm.gif