View Single Post
Old 17 May 2009, 20:00   #52
illotempore2002
Guru

illotempore2002

The Bengali Night

Nu stiu cat succes a avut, insa inteleg ca destul de silentios. Nu imi este foarte clar de ce. Asa cum am mai spus, scenaristul este fabulosul Jean Calude Carriere, in rol principal joaca Hugh Grant, romanul e al lui Eliade, tara unde se intampla povestea este una fascinanta, India exotica fiind un taram inepuizabil in povesti, fantasme, mitologie, spiritualitate...dac-as face filme, le-as face pe toate in india.

ritmul filmului este foarte tonic, daca-mi amintesc bine, in romanul lui Eliade totul decurgea mult mai lanced, in ritm cu toropeala climatica, cu incetinitorul.....ei bine, regizorul klotz a stiut cum sa faca sa evite o potentiala senzatie de plictiseala si a imprimat ecranizarii un ritm foarte echilibrat: se schimba priviri intense, se comunica mult pe toate planurile, dialog destept ba chiar foarte amuzant pe alocuri. De exemplu, Allan (protagonistul principal aka Mircea Eliade) doarme dup[a o betie pe scarile de afara ale casei in care locuia (inainte sa fie invitat la familia Sen) si apare un individ jurnalist european si ii zice: I'm delighted to see that West it's still on it's feet"

Cum ziceam, priviri intense se schimba, dialog savuros, indience frumoase, interactiune intre personaje bogata. Imaginile sunt relevante si te ajuta sa cunosti India intr-un mod mult mai intim decat cartea insasi: vedem interioare de case bogate si de case sarace, interioare de spital, strazi, cartiere de toate felurile, femei de toate felurile, europeni in India de toate meseriile. Calcutta are un aer cosmopolit minunat, vreau si eu acolo

Revin. Sunt abia la jumatatea filmului.

Last edited by illotempore2002 : 17 May 2009 at 20:02.
illotempore2002 is offline   Reply With Quote sendpm.gif