Originally Posted by Bogdan.Andro:
E curios cum nu te încercat niciodată un sentiment de îndoială în această convingere a ta.
Cele mai autentice “convingeri” se nasc din îndoială.
|
Cred ca aproape orice credincios are la un moment dat o oarecare indoiala. Si eu am avut asemenea momente, dar am si avut momente in care m-am simtit iubita, protejata, ajutata de Dumnezeu.
Originally Posted by Bogdan.Andro:
N-ai zis niciodată: bă, cum naiba, noi 4% din oameni să fim în posesia adevărului absolut, iar ... cei 20% care cred în Coran să se înşele ?!
|
Cred ca suntem mai multi de 4 %.

Nu doar ortodocsii sunt crestini. Exista anumite diferente intre noi si alte culte crestine, cred ca adevarul este undeva la mijloc (aici ma gandesc la ortodocsi vs. catolici vs. protestanti).
[/quote]Nu-i poţi impune “adevărul” tău, tu userul Corinka, dar dacă ai deţine această putere ai face-o ?[/quote]
Nu poti impune cuiva religia ta. Degeaba oblig un om sa primeasca botezul crestin, daca el nu crede, dar frecveanteaza o biserica doar de frica sau pentru ca este dus cu forta. Dar, daca as putea ca, vorbindu-i despre Dumnezeul meu unui necrestin, sa il conving SA CREADA si SA DOREASCA sa se converteasca, as fi chiar fericita!
Unii crestini considera ca singura cale de mantuire este crestinismul, dar eu nu sunt asa de fanatica. Eu cred ca un musulman/budist/chiar ateu care nu a avut niciodata ocazia sa il "cunoasca" pe Iisus, dar a avut o viata exemplara, si-a iubit si si-a ajutat aproapele are mai multe sanse de mantuire decat un catolic/ortodox/luteran/baptist/samd, care a fost "crestin doar cu numele", dar nu s-a comportat ca atare. Este parerea mea, poate ma insel,
om muri si poate ca om vedea.
Majoritatea religiilor promoveaza binele si iubirea aproapelui. Asta trebuie luat aminte si urmat.