Thread: CANNES 2009
View Single Post
Old 15 May 2009, 15:26   #66
Alex Leo Serban
Guru

Alex Leo Serban

http://agenda.liternet.ro/articol/90...doua-zile.html

mai vazut:
- 'bright star', noul jane campion dspr poetu keats & a lui fanny brawne - plin de floricele pe cimpii, citate din pohemele keatsiene k linii de dialog intre john & fanny, o camera plina de fluturi & alte dragalashenii... imaginea e f meseriasa, da sincer, mi-a venit sa vomit de la atita cultura in kip de prajitura; 'a thing of beauty is a joy forever' - well, asta poate 'forever', but definitely not NOW! (6.50/10)
- (am incercat sa vad) 'ne te retourne pas' = marina de van ('dans ma peau') cu sophie marceau & monica bellucci ), am asteptat sa apara monica dupa care am plecat pt k era embarassing kiar mi s-a parut jenant pe alocuri, cu sophica strimbindu-se cind simte k mutra ei se transforma k sa devina monica... povestea avea potential (tipa cu familie etc care nu mai recunoaste lucrurile & oamenii care-i erau familiare blabla), iar pe marina am si cunoscut-o prin 96, pe cind facuse abia un scurt traznet ('bien sous tous rapport'), pe care l-am premiat la clermont-fd, but this time: NO, really sorry (4/10)
- stat pina la capat, in skimb, la documentarul lui michel gondry 'l'epine dans le coeur' - care kiar iti baga un s(us)pin in inima cu povestea matusii sale, fosta invatatoare, din anii 50 & pina azi. VERY touching (& amuzant, pe alocuri), cu f putine momente de 'gondry wizardry' (d ex. cel in care 'invizibilizeaza' copiii unei clase & ii pune sa se joace cu mingea in curtea scolii) dar cu caldura & tandrete all along - adica toate acele lucruri pe care le (intre)vezi, discret, in filmele sale de fictiune & care sint lasate sa iasa la suprafata - aici - cu maxima sinceritate. categoric, unul din cele mai bune filme de gondry! (9.5/10)

ps pt celelalte (vazute pina acum), cotatiile sint: 'spring fever' = 8/10; 'fish tank' = 7.5/10, 'thirst' = 9/10.
Alex Leo Serban is offline   Reply With Quote sendpm.gif