Originally Posted by mafalda:
Imi place de Vlad Paunescu fiindca e diplomat, stie sa se pastreze echidistant si fata de "vechea garda" a cinematografiei si fata de "lupii tineri"
|
Originally Posted by Pashpix:
R.: Care este poziţia dumneavoastră în "scandalul CNC"?
V. P.: Nu este niciun scandal. Există doar o polemică. Este o normalitate să apară voci care să reclame buna funcţionare a Centrului Naţional al Cinematografiei, dar asta nu înseamnă că se va ajunge la o ruptură sau o distrugere a CNC. Eu cred că discuţiile astea sunt constructive şi nu distructive. Este un "dat" al progresului să se reclame ceva care nu funcţionează bine, pentru a se îndrepta. O nouă lege a cinematografiei, cu siguranţă, ar trebui să apară, pentru că cinematografia se zbate, în general, în criza aceasta politică şi din cauza lipsei banilor. Fără o susţinere guvernamentală serioasă, e posibil ca tristeţea cauzată de reducerea dramatică a numărului de filme să afecteze o imagine care deja se crease despre această industrie în ţara noastră. Regulamentul şi regulile de concurs la CNC vor fi, probabil, rediscutate, negociate, vor fi refăcute punctajele, cum se acordă o sumă de bani sau alta. Întotdeauna este loc de mai bine. Peste cinci ani, vor reveni discuţiile pe această temă, pentru că se vor găsi noi lucruri de modificat. Fiecare generaţie îşi are nemulţumirile ei, deci să îi lăsăm să se exprime, pentru că, probabil, vin cu idei bune.
|
Nu e nici o diplomatie. E luciditate, cum n-o au multi. N-are de ce sa fie diplomat, in sensul de "parsiv. N-are nici un interes "sa se puna bine" Castelul oricum merge, si nu sta in banii de la CNC. Si daca citesti mai atenta, intr-un fel dă dreptate la "noua garda" (ce termen!) mai precis fenomenului asta de renovare continua a sistemului. Minte sanatoasa, asta e. Altii innebunesc si fac spume la gura cand se ridica problema asta, el e calm si vede lucrurile limpede. Poate ca asa sunt directorii de imagine, mai "calculati".