Originally Posted by Gloria:
Eu nu am inteles cum e posibil sa faci un accident cu victime, pentru ca vorbesti la mobil , si sa nu te bage nimeni la inchisoare pentru cativa ani buni... :o
Eroul nostru - printre atatea flashback-uri - nu are niciunul din inchisoare, si intelegem ca actele lui caritabile incep imediat dupa savarsirea gravului accident; prin urmare, a fost lasat liber.
|
...draga Gloria, e simplu, probabil hotararea instantei a fost condamnare cu suspendare, sa nu uitam ca era omor din culpa... nu stim legislatia din statul american respectiv, iar faptul ca ei in general au cutie automata poate face ca legislatia rutiera sa permita vorbitul la telefon in timpul condusului (sunt de acord cu chestia asta, eu am cutie automata pe a mea... nu inteleg de ce mie sa'mi fie interzis mobilul... pot sa fac si sex in timpul condusului k eu nu treb sa schimb in ce viteza e... schimba ea... tipa

)... deci mobilul, nu inseamna neaparat k e circumstanta agravanta cum ar fi la noi... deci poate "scapi" doar cu suspendare... plus k si la ei justitia e la fel ca la noi si ca peste tot... indiferent ca la noi sistemul e inchizitorial, adica cu un rol activ din partea judecatorului, pe cand sistemul anglofon e unul in care juratii sunt cei care stabilesc verdictul...
...uite de ex. la noi in TM pe Cocoana... care a fost pus in libertate, dupa vreo luna doua de arest preventiv... iar pana se va da o hotarare si se vor epuiza caile de recurs... hehe mai trece 1/2 ani