Originally Posted by Pitbull:
Udrea n-are nici o scuzä.
PD-L-ul s-a fäcut de cäcat.
Avocatii räului cel mai mic se înscriu în douä categorii:
- inconstientii isterici: se zvârcolesc în pat, au cosmaruri cu Elene Udre si stampile, si dau fuga la psihoterapeut sä-si exorcizeze complexele de culpabilitate.
- lucizii echilibrati: îsi asumä cu demnitate optiunea electoralä din acel moment, constienti de motivele ei legitime ca si de factorii de risc impliciti, si nu viseazä metafore puerilupulmoraliste.
|
o optiune electorala nu trebuie sa se ascunda dupa argumentul "momentului/curva regimentului" pentru ca acea optiune se refera la urmatorul mandat. nu e fair sa invoci momentul cand te gandesti la viitor.
eu aici nu voiam sa injur pe nimeni. voiam doar sa arat ca aveam dreptate. restul e retoric.
in rest, viata mea din ultimii ani mi-a aratat uneori mai subtil alteori mai direct ca in genere, capitalismul este un jeg de oranduire. deocamdata mintea si morala omeneasca sunt atat de limitate incat nu au reusit sa produca ceva mai bun dpdv ideologic.
poate social democratia monarhista de tip nordic (danemarca, suedia, norvegia) sa se apropie timid de o societate mai buna...comunismul a fost si mai jeg, pt ca acolo bestialitatea umana se putea manifesta ceva mai gros decat in capitalism, unde totul e mai subtil si bazat pe aparente mai greu de demontat, dar tb sa recunoastem ca unele din lucrurile pe care Marx le-a gandit sau doar sesizat (chiar si la comanda politica, cum se spune), ar fi putut fi valorificate inteligent de omenire. din pacate s-a ratat sansa asta iar acum marxismul, luat in ansamblu, este stigmatizat fara sansa unei reanalizari.
in alta ordine de idei, wow, am dat peste un articol in RL care spune despre niste romani mai altfel decat Jean, Dorel, gigi si Dan Diaconescu. oamenii astia chiar exista...
http://www.romanialibera.ro/a153508/...tia-canto.html