Originally Posted by marmatia:
Daca sint regizor si am un lung metraj intrat in productie este ok sa particip la concursul CNC pina nu termin filmul intrat in productie? Eu gasesc ca nu este in regula.
Inteleg, tentatia este mare atunci cind ai un punctaj bun ca regizor. Vrei sa cistigi mai multe sesiuni fara sa-ti alterezi zestrea de puncte.
Atunci cind nu esti si producator si acesta amina semnarea contractului cu CNC gasesc ca este scuzabil, eu am fost recent in aceasta situatie. Pina la semnarea contractului cu CNC producatorul este liber sa faca filmul sau sa se retraga si regizorul nu are prea multe pirghii in directia asta. Dar cind filmul intra in productie si regizorul are garantia ca filmul se face parca este nefiresc sa participe cu alte proiecte in concursurile CNC.
|
Buna observatia.
Fiind pe val, participi la toate sesiunile, iei finantari la greu pana cand faci primul film - care sa zicem ca e prost - iar celelalte finantari raman nealterate de asta. Cred ca asa s-a intamplat cu barna, de a putut face dupa 'dincolo de amarmurica' si 'casanova, identitate blambecita'. Daca intra cu proiectul asta acum, nu's daca mai lua.
Si aberant mai este cand deja ai castigat la categoria debut si pana sa debutezi mai participi, tot la categoria debut - si eventual iei.