Thread: Irréversible
View Single Post
Old 07 May 2009, 14:53   #112
miercuri
Guru

miercuri

Originally Posted by jactati:
1) miscarea bezmetica a camerei, zdruncinata si rotita pe toate axele cu efectul previzibil de vertij si greata (tine de fiziologia umana, creier si ureche interna - cam ca la raul de mare); l-am suspectat pe noe ca e la baza operator, ca numai astia cand iau camera in mana uita de orice si urmaresc muste prin camera; aveam partial dreptate - a facut camera la filmul asta chiar daca nu e meseria lui de baza; eu prefer planurile secventa ale lui Welles in care camera sta pe loc cateva minute (nu-ti trebuie decat un unghi destul de larg ca sa prinzi toata actiunea) si lucrurile interesante se intampla in cadru; in opozitie, cand doi plictisiti vorbesc despre incest si curgerea timpului, poti sa faci camera morisca si tot nu captezi interesul; plus ca daca esti ametit la propriu nu prea mai poti sa gusti subtilitatile mersului inapoi in timp - elementary, my dear noe.
Finally, un argument cat se poate de clar si competent. Din pacate (sau fericire) dansatoru_polimorf a facut implozie si nu cred ca va reveni sa-ti sara in cap asa cum mi-a facut mie. (La miscarea bezmetica a camerei se mai adauga si infrasunetele cauzatoare de greata si cand am precizat asta, mi s-a spus ca am ifose de domnisoara).
miercuri is offline   Reply With Quote sendpm.gif