View Single Post
Old 05 May 2009, 16:41   #6
klein
Guru

klein

eu va mai recomand in plus de ce-a spus als, "Le Silence de Lorna" (in rom suna ciudat) "Le Bal des actrices"si "Home"(despre care credeam ca e belgian, nu elvetian).
De la Dardenni nu am vazut decat filmele cele mai celebre, Rosetta, Lorna si Copilul, iar oridinea in care le prefer este exact asta. "Balul actritelor" e fresh, fou amuzant despre actrite, fitze, toane, succes, etc. Mi-e teama doar sa nu fie prea multe referinte la cinematografia franceza si prin urmare sa piarda din charme, dar eu zic ca merita riscul. Iar "Home" e de-a dreptul dement. O familie locuieste intr-o casa izolata langa autostrada. e de un realism absurd daca se poate asa ceva. Nu stiu daca publicului roman ii va evoca ceva acest film pt ca e o critica a civilizatiei occidentale pe care romanii o vad adesea ideala. Fanii lui Isabelle Huppert vor fi serviti din plin. Eu m-am cam saturat de genul asta de personage "Huppert", dar filmul in sine are multe calitati.
nu am vazut "Cherry Blossoms" si "Il y a longtemps que je t'aime". cunosc foarte multe persoane carora le-au placut, dar ambele filme se anunta lacrimogene rau, asa ca le-am evitat.
klein is offline   Reply With Quote sendpm.gif