Thread: Lucian Bratu
View Single Post
Old 03 May 2009, 19:03   #46
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Câteva precizäri:
De îndrumarea cineamatorilor a început sä se ocupe imediat dupä 1970; în 1975-1977 l-am avut eu instructor, la Ecran Util.
Tot cam prin acea perioadä a lucrat la filme utilitare (sau "comenzi speciale"), realizând zeci si zeci.
„Drumul spre arta al cineamatorului”, predat în 1985, a apärut la sfârsitul lui 1989 (da, posibil ca în librärii sä fi ajuns în 1990).
In 1990, ca urmare a talentului säu pedagogic remarcabil (de aproape 20 de ani medita pentru admiterea la regie, si-i intraserä multi elevi: în 1979, Nae Caranfil si cu mine; în 1975, Tereza Barta; într-un an chiar patru oameni!) a fost chemat sä predea la I.A.T.C. - devenit cu acelasi prilej A.T.F. Acolo l-am întâlnit ultima oarä, cam prin 1991-2, când am încercat sä vin asistent.
(despre toate astea, informatii mai detaliate se gäsesc în autobiografia "Cu mine în rolul principal").
A murit în 1998, de cancer, dupä o agonie foarte scurtä, de numai trei zile.
Un an mai târziu, fiica lui cea mare, Irina, a murit tot de cancer, la 39 de ani.
Anul ästa, în Joia Mare, împreunä cu fiica lui mai micä, Andreea, am fost la mormintele lor.
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif