Thread: "The Reader"
View Single Post
Old 27 Apr 2009, 09:57   #33
illotempore2002
Guru

illotempore2002

Nu am apucat sa citesc tot ce ati zis voi pe acest topic, am vazut filmul azi noapte la ora 3-4 (ma rog, azi-dimineata), dar va rog, va rog sa ma lamuriti: este strigator la cer, de ce mama ma-si Michael nu spune adevarul la proces pt a o salva pe femeie pe care o iubise, prima lui iubire, de la inchisoare pe viata?

Cum poate fi credibil ca cineva stie un adevar salvator dar il ascunde, cu efectul atat de dezumanizant al inchisorii pe viata? Domnule, nu merge asa, nu se justifica, e fortzat, la naibii e FAKE. Nu e credibil, e subred, am fost si sunt scandalizata de un asemenea personaj. Nu de moralitatea lui ci de inconsistenta lyui ca personaj al unui scenariu. E o lacuna imensa, e o mare gaura prin care se vede tot.

In rest: sunt uimita de jocul lui Kate. Dumnezeul, ce actrita, am ramas inmarmurita! Ce joc senzational in scena judecatii ei la tribunal, ce personaj sinistru - ati perceput-o si voi usor nebuna, usor desprinsa de realitate, usor incapabila sa vada consecintele propriilor fapte, cu o afectivitate blocata, cu complexe atat de adanci (si insignifiante pt noi) incat o fac desfunctionala?

M-a cutremurat scena de aproape de final, cand el se duce dupa 20 de ani la inchisoare la ea (inainte de eliberarea ei): el nu are pic de intelegere, empatie, caldura pt ea ceea ce o face sa comita actul final, suicidal.
illotempore2002 is offline   Reply With Quote sendpm.gif