View Single Post
Old 15 Apr 2009, 11:21   #275
Dragomara
Banned

Dragomara

Send a message via Yahoo to Dragomara
Wink Loool!

Originally Posted by redmen:
Intrebare intrebatoare ca sunt cam necajit.Mai nou se scrie "ân" "ântamplare" si asa mai departe ? Care imi explica si mie.Multumesc.
în niciun caz! însă tb să recunosc că anul ăsta nu am cumpărat nicio carte editată de Academia Română pe tema asta.

"â" se foloseşte numai în interiorul cuvintelor necompuse. până să aprară norma asta singura excepţie de la regulă erau cuvintele "România" şi "român". oricum, mie-mi place mai bine noua normă, sună mai profund "sunt", decât sînt. ceea ce e într-adevăr deranjant e modul aberant în care poulaţia matură a perceput şi asimilat aceste reguli ortografice, am zeci de colegi care scriu de forma lui "eu sânt", "reâncadrare" etc.
te iei cu mâinile de păr citind pe varii site-uri româneşti, despre forumuri nu mai vb.
mă rog, ideea e că fiecare poate să scrie cum doreşte, însă pentru a putea fi înţeles tb să respecţi ceva norme universal valabile. şi acum o să explic pentru a suta oară de ce mai cârcotesc eu pe-aci pe tema asta. ei bine, eu am fost un copil dislexic, adicătele am avut ceva mai multe probleme cu învăţarea alfabetului, memoria noastră vizuală e fb, însă dacă tu scrii greşit deja m-ai băgat în ceaţă şi io tb să fac diverse asociaţii pentru a putea pricepe ceva. aşa funţionează creierul nostru/ meu, şi încă nu am aflat până acum dacă asta e doar vina mea, sau Dumnezeu a vrut să mă ţină cât mai departe de cuvinte. ştia El, ce ştia! LOOOOOOL

Last edited by Dragomara : 15 Apr 2009 at 11:35.
Dragomara is offline   Reply With Quote sendpm.gif