tu esti impotriva filmului asta cum a fost eu odata impotriva lu 432, nu stiu cum e filmu, pot sa zic doar de aici ca e controversat, eu auzisem de el, si-l stiam pe gaspar noe din carne si seul contre tous, dar n-am auzit pe nimeni sa-l laude atat de mult, bine ce-i drept nici nu m-a interesat subiectu. filmu asa cum zicea buticut nu te lasa indiferent chit ca esti impotriva lui asa ca tine, sau ca-l lauda unii, dar daca te atinge intr-un fel destul de puternic cat sa nu-l uiti a doua zi si nu numai prin soc, asta mi-a placut la film, ca nu l-am tinut minte ca are scena violului si scena cu extintoru ci mai mult mi-a placut cum a redat el ideea cu timpu, mi-a placut chestia asta, faptul ca a fost fara plot mi se pare cu atat mai interesant ca e condus bine de tot. fragmentele (pana sa sara el in timp) au logica si sunt puse bine, chiar daca lungite in draci cu porcarii inutile.
vorbea de prag ai adus in discutie chestia cu evreii, uite un prag de care pot sa-ti zic eu care a actionat asupra mea, s-au facut atatea filme cu auschwitz incat sunt satul pana peste cap, acu daca mai vad un film, ma enerveaza sau ma plictiseste, asta daca nu abordeaza dintr-un unghi original cum a fost viata e frumoasa (desi si asta...) sau train de vie sau everything is illuminated, sau cartea maus ca sa fiu mai aproape de filmele cu auschwitz
ideea cu fotografia superioara filmului e din teoria fotografiei si intr-adevar poate afecta mai mult ca te atinge la alt nivel, desi rezultatul poate fi acelasi fotografia te loveste repede si-o data si dupa te bantuie pe cand filmul o ia usurel si prin multe mijloce pana ajunge sa-ti creeze impresia. Acu na un film facut bine si eu il consider superior unei fotografii dar asta e doar ca iubesc eu filmu mai mult probabil si ca nu ma pricep la fotografie.
si ziceai de flagelul timpului modern, poate tocmai asupra chestiei astea atrage si el atentia, dar in maniera asta atat de violenta ca asa stie el sa se exprime.
acu nu stiu cati dintre cei de aici l-au ridicat pe un piedestal eu nu, l-am considerat interesant, am vazut, am gandit am trecut mai departe, ziceam pe un alt post ca daca un film imi trece prin ochi si ramane in creier fara sa ajunga la inima e un film caruia nu-i voi da prea mare atentie, asta a ajuns si la inima dar din alt punct de vedere, nu m-a atins prin mijloace naturale ale unui film, nu cred ca trebuie blamat si ignorat, poate si blamat si ignorat dar in orice caz nu doar asta. am vazut multe filme sub asta din toate punctele de vedere
|