Originally Posted by keepwalking:
te pomenesti ca la Cluj sunt arhipline salile la Lars von Trier.
eu sunt convins ca nu exista absolut nici o diferenta intre publicul iesean si cel clujean.
nivelul de educatie cinematografica este sensibil egal.
sa nu uitam ca Iasul reprezinta un rezervor bogat de talente in aceasta bransa.
asadar, nu-mi fac probleme in privinta succesului acestui festival.
cat despre organizare, sa fim seriosi.
la TIFF, la proiectia unei serii de scurtmetraje, in 2007, au existat niste deficiente tehnice de o penibilitate extrema.
IIFF va fi, cu siguranta, o reusita.
|
Ok.Apreciez entuziasmul dar...
Nu filmele lui Lars von Trier erau problema,din cate stiu Clujul are cel mai mare numar de spectatori anual.In Iasi,la Republica,dau cacaturi de acuma 2 ani.Nu stiu cum de nu e falimentar cinematograful ala,macar de l-ar transforma in cinemateca.
Intre publicul ieseam si cel clujean e o diferenta destul de mare.S-or fi facut cinemateca "ilegala" in Copou si mai sunt proiectii pe ici pe colo da' Clujul are 7 ani de TIFF in spate.Ca sunt cinefili de calitate si oameni interesati si in Iasi asta e alta treaba.
N-are nici o treaba "izvorul bogat de talente" cu festivalul ca nu faci festival cu filmele oamenilor din Iasi...nici nu ai avea cu ce.
Probleme tehnice sunt peste tot....se mai intampla....nu aici e valoarea unui fetival.
Eu am facut festival de film in Iasi,cu o miza infinit mai mica si e munca taica.Un festival nu-l faci intr-o luna...si iti trebuie profesionisti...aaa...ca vrei sa faci festival la Iasi ca-i nu stiu ce oras universitar si acu 150 de ani se plimbau Eminescu cu Creanga prin Copou asta e frectie...si multe din proiectele culturale care se fac prin Iasi sunt de dragul de a toca niste bani si a ne bate pe umar ca Iasul e "capitala cultura".
Acestea fiind zise,pana nu vad un plan concret de lucru si oameni agitandu-se am dubii.Dar daca ma insel si intr-adevar se dovedes-te a fi o alternativa la TIFF dau o bere dupa festival.