Thread: Irréversible
View Single Post
Old 05 Apr 2009, 21:42   #17
Pauline Kael
Banned

Pauline Kael

Scor egal ,pana acum.
Buti,nu neaparat ceea ce socheaza e bun.Uite,Melu Gibson,a inceput bine,dar a luat-o razna,in regie,desi nonconformisul e deschizator de drumuri,cum ar zice Einstein(daca stia ce fac americanii cu bombele alea,tacea din gura).Exista insa niste limite,psihologice,umane,etc.Oricat de neexperimentata ai fi,cat de cold blood,nu cred ca nu te oripileaza si scarbeste ,nu te violenteaza in cele mai intime trairi scena aia a violului,e...distructiva.Amintirea ei fugitiva ma ingretoseaza.Esti sadica?Nu cred...
Nu brava.N-ai vrea sa ai vreo experienta ca aia,nici pe sfert,n-ai vazut cat de real era? Era inspirat dintr-o realitate,a cuiva,limbajul acela...atat de direct... de ...autentic brutal.
Ce chinuri a trebuit sa indure...si mai ales gandul ca ...avea un copil,UN COPIL,o viata,o minune..Vezi scena pe iarba,cu copii...Chiar sadica si aia..A existat ideea,dar a fost prea vulgarizata,prea axata pe senzational,pe cautat senzatii tari inutile care sterg totul,tot mesajul...
N-are legatura cu 432,e un film conformist acela,chiar prea.
Coloana sonora,incearca sa iti imaginezi la max in cinema...
Nu, cred ca intra la bad art,m-am gandit si eu la fascinatia pt morbid a lui Noe,dar ...e un amateur,cherie.
Si de altfel am scris o gramada mai sus,sa nu fim superficiali,doar pt ca pe IMDb turma zice ca e un film misto.Fac ceva pe bolnavul ala de regizor.La cat de handicapate sunt cele doua filmulete ale lui ,cred ca e si uro.
Cred ca de fapt e un mutant genetic care cauta faima cu orice pret,vrea prin subcultura asta agresiva sa socheze,sa fie cunoscut.
Too bad,ca filmele lui peste niste ani vor fi privite ca niste curiozitati in spatele gratiilor al Cirque du freaks,si nu modele de urmat.
Cu secventele alea tampite a distrus tot filmul.
Marre des mecs qui ne valent pas la peine .

Last edited by Pauline Kael : 05 Apr 2009 at 22:06.
Pauline Kael is offline   Reply With Quote sendpm.gif