Originally Posted by illotempore2002:
Chiar ati stricat topicul unde eu si Chambod ne simteam bine.....ce sa faci, unde se baga muierile cu viata goala si sterila, se duce dracu totu  poate totusi va mai ganditi un pic si va duceti la topicul vostru preferat, Cafeneaua sau Bursa, aici se vbeste despre Godard, asta doar in cazul in care ati uitat.
Chambod, ai vazut Vivre sa vie?
Tocmai ce l-am vazut weekendul asta. Cred ca e primul film de Godard care nu imi place and I am so sad  as fi vrut sa-mi placa toate la fel de mult precum Pierrot sau Le Mepris sau Weekend....
Despre ce este vorba? Despre o foarte frumoasa Anna Karina care se vede nevoita sa ajunga prostituata. Filmul devine astfel un portret al vietii unei prostituate oarecare insa se cam opreste la atat. Scena din cafenea unde fata poarta o discutie semi-filosofica cu un onorabil cetatean pensionar despre adevar, viata, iubire, adevarul prin iubire este sa zicem placuta, reusita si mai interesanta.
|
Illo, l-am vazut ... si mi-a si placut. Iti zic si de ce (ordinea e aleatoare):
- e cu Anna Karina care e o super-dulce (am si pus o poza cu ea in topicul 'Recunosteti starul'

) ... si cum arata, si cum vorbeste si tot tacamul
- ca la orice film de Godard ma intereseaza mai mult sa intru in 'mood' decat sa 'inteleg'. Las filmul sa ma inghita in atmosfera lui si nu-mi pun intrebari: de ce ? cum ? tralala. In felul asta si savurez lumea pe care o incheaga el acolo si la sfarsit raman si cu niste idei interesante basca niste intrebari la fel de faine de rumegat pt cand am timp si chef
- scena cu Karina (am uitat cum o chema in film) uitandu-se la 'Passion de Jeane D'Arc' de Dreyer, care e colosala
- e secventiat in episoade. si asta ii da o alura de roman. poti sa pui semn si reiei mai tarziu. eu chiar nu l-am vazut dintr-o data ci pe bucati
si ar mai fi o multime de alte chestii faine, inclusiv discutia cu batranelul, de care ziceai, care by the way e un cunoscut filosof francez, daca nu ma insel
dar sincer acum, ca femeie, ai dreptate sa nu-ti placa filmul... e groaznic de patriarhal, femeia in el e ca o rana deschisa . si pe mine in locul tau m-ar fi enervat. pt un barbat, sau in fine, pt mine filmul a fost un motiv in plus sa iubesc si sa respect Femeia.