View Single Post
Old 30 Mar 2009, 19:19   #102
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Nu e cumva laudativä, e totalva halucinatorie.
Originally Posted by A.L.S.:
Sistemul nervos este cel mai bun film al lui Daneliuc de după '89!
Zäu?!?
Zilele trecute, conversând noi pe sträz, între Mall Vitan si Timpuri Noi...
A.LS.: - "Patul conjugal" e singurul film al lui Daneliuc de dupä '89 care mai are câteva secvente misto - aia cu cuiele bätute-n cap...
M.C.: - Aia cu afisul lui Schwarzenegger...!
A.L.S.: - Da, si aia cu afisul!
În trena şi în vîna Patului conjugal -primul mare film al lui Daneliuc de după Revoluţiescene colosale şi un simţ; - nemăsurat - al grotescului, pe care-l transforma în enormitate definitivă.
Comparatie: "primul mare film al lui Daneliuc de după Revoluţie" / "singurul film al lui Daneliuc de dupä '89 care mai are câteva secvente misto".
Senatorul avea forţa derizoriului şi a excesului semnificativ, care deveneau literă de evanghelie convulsivă.
Betie de cuvinte...
Sistemul... este, pare-mi-se, cel mai reuşit din această "trilogie a dezastrului" de-a fi român,
Ete pula - "dezastru de a fi român"! Ezistä dezastru de a fi hutu, de a fi tutsi, de a fi cambodgian, birman, afghan - da' nu român! Astea-s istericale de muiere la ciclu - starea de a fi român nu e nici "dezastruoasä", nici "apoteoticä" - e pur si simplu normalä! Numai cä unii "fabricä" acest räcnet al Carpatilor basculat în pesimism, mizantropie, disperare näucä si urä de sine patologicä, pentru cä nu pot percepe decât extremele - si, dacä platinä nu e, numai cäcat poate fi!
Daneliuc a găsit în formula monologului interior al Nicăi cimentul care face să se ţină laolaltă şi povestea (emblematică), şi delirurile ei (la fel de revelatoare).
Alte elucubratii.
Este un puzzle ce poate părea inform sau diform, dar care se leagă exact acolo unde trebuie. Acolo unde doare. Iar filmul acesta ţipă!
Chiräie nearticulat (filmul acesta).
Eu nu.
Eu plâng...

Textul de mai sus e A.LS. at his worst. Pe lângä analizele lui bune, abracadabrärile ambrablurite de felul ästa, orchestrate din betia de cuvine asternutä pe vidul de idei, sunt cele care-l împiedicä sä devinä un Andrei Gorzo sau un Lucian Maier; de nenumärate ori m-am contrazis si cu ei - dar ce fascinatie, sä le citesc argumentatiile de sens opus alor mele!

Last edited by Pitbull : 30 Mar 2009 at 19:22.
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif