Spre surprinderea mea, cronica ta este un imens spoiler. Cel putin asa il percep. Cronicile tale in general sunt pe gustul meu dar ce ai scris tu mai sus se resimte ca o gafa pura. Fara sa realizezi, ai povestit filmul prin raportarea prea amanuntita la personaje, ceea ce echivaleaza in buna masura cu o redare a scenariului prin textul tau.
In plus, cred ca gresesti la nivel conceptual. Reiese din final ca parerea ta ar fi ca palierul mediu al unei cinematografii se constituie in mod normal din filme "mediocre". Cred ca e gresit.
Normal ar fi ca palierul mediu sa fie asigurat de filme medii . Caz in care n-ar trebui sa incadrezi filmul analizat pe care il etichetezi indirect ca mediocru, pe acest palier "mediu".
Altfel spus, foarte rar " mediu" echivaleaza cu "mediocru". cred ca aceasta distinctie sau nuantare a valorii se aplica si in cinema, unde mediocru are tenta peiorativa iar "mediu" trimite cu gandul la echilibru si echidistanta valorica, ca in multe alte domenii.
Daca te prind ca zici ca iar te iau cu chestii avocatesti, te previn ca faptul ca 5 nu e egal cu 7 pe o scara de la 1 la 10 nu e o chestie avocateasca.
Last edited by Floydman : 19 Mar 2009 at 11:43.
|