lu' Nila nu i-a dat, ca nu era capu' rautatilor si era si un pic retard, saracu'. la nevasta ia dat cam o palma, ca daca ii dadea un pumn o umplea de sange.
in carte parca tot lu' Paraschiv i-a dat, nu si lu' Nila. mi-au placut cardele cu Niculae ganditor, uitandu-se cum burghezii vin sa ii ia averea lu tasu' ca nu putea sa plateasca foncirea.
avea privirea aia insistenta sclipitor-revansarda gen "lasa ca ma fac eu mare" a se traduce "lasa ca ma fac eu activist de partid, si o sa va pun pielea pe batz la toti astia care va scaldati in bani de pe seama unora ca tata si ca mine, ca uite, nu pot sa fac scoala din cauza voastra."
si stiti ce s-a intamplat, asa a si fost ! :lol: si nu numai in cazul lui Niculae.
Spre rusinea neamului nostru, indraznesc sa afirm ca in Romania comunismul a prins la mase, spre deosebire de alte tari unde a fost mai mult impus de rusi decat imbratisat.
La noi, comunismul a fost sustinut de cei ca Niculae. Evident tot societatea romaneasca poarta vina, pentru ca a creeat, interbelic, conditiile instalarii comunismului, prin marile decalaje sociale si marile si "furii" acumulate de "low class people".
Mi-l inchipui si acum pe Niculae dandu-i la coaste la Sighet celui care venea sa ii ia "foncirea" lu tasu' , cam peste fro cincishpce ani. :shock:
|