View Single Post
Old 16 Mar 2009, 19:59   #437
transilvana
Junior
 
transilvana
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 58
Originally Posted by Mafalda:
Mungiu nu are pregatirea necesara sa judece cum se face un buget, e artist nu finantist!

Cazul luat de Mungiu de exemplu la Casaro Film este neconcludent !
Acolo este un producator serios cu cap de finantist: Alexandru Iclozan, economist la baza, fost director de de film in Buftea, cu experienta in contabilitatea bugetelor de filme! Mungiu nu a luat in calcul si procentul de "cheltuieli neprevazute" pe care le presupune productia unui film. E de inteles, Mungiu e regizor nu contabil, sa se limiteze la a aprecia calitatea scenariilor, sa nu se bage in domenii pentru care nu are pregatire de specialitate!

ma scuzi. ce-i aia "pregatire de specialitate"? Mungiu are casa de productie si ESTE producator. Am toata increderea ca stie cum sa aprecieze un buget de film, in special in comparatie cu scenariul pe care e bazat. Chestia asta cu "pregatirea de specialitate" (adica diploma de contabil, sau ce?) e o abureala. Cineva care a pastorit filme de la stadiul de scenariu pina la copia standard, cu toti banii trecind prin mina lui si fiind impartiti si girati de el, are mult mai multa credibilitate decit un contabil in estimarea realismului unui buget.

iar "cheltuieli neprevazute" care sa ridice nivelul contributiei casei de productie la peste un milion de lei (cind ei de fapt n-au nici macar un leu asigurat) - zau asa, zici ca lucrezi in cinematografie, nu ti se pare cam cusuta cu ata alba????
__________________
"In life you get what you settle for" (Louise)
transilvana is offline   Reply With Quote sendpm.gif