Am rasfoit acum topicul,si e absolut clar,Iliescu ala...e dictatorul frustrat.Cred ca atunci cand s-a contrazis cu Ceausescu (in nu's ce congres) a facut-o pt ca nu putea sa fie el cel mai al naibii.Ar trebui judecat pt faptele sale,dar nu se va intampla niciodata,asa cum Miron Cozma ala nu pateste nimic,decat niste putini ani de stat la racoare(parca a omorat intr-un accident rutier pe cineva,nimeni nu mai stie nimic,se face ca nu s-a intamplat).Eventual,peste vreo 100 de ani,daca nu crapa planeta din cauza poluarii si a prostiei umane,se vor face niste documentare pe la CNN,Discovery"Adevarul despre loviturile de stat, despre razboaie civile".In treacat va fi pomenit si Iliescu,ca si conducator al unei tari mici,din Europa de Est,si cum a reusit (deja vu la Revolutie) sa puna el studentii,intelectualii,la punct.Asta in varianta optimista.
Si ii tot dati intr-una cu Vali Sterian,nu era sa faca sau facea si ala puscarie pt delapidare sau nu mai stiu ce? Avea talent,dar moralmente..N-a murit demn,pacat de talent.
Acum ziarele nu mai ofera informatii atat de transparente,adevaruri.Pun pe prima pagina scandaluri fara sens,curve urate ca moartea,tabloidele se vand ca naiba.Se asculta telefoane mai ceva ca la Secu,si prostia creste o data cu inflatia.
Imi amintesc ca Petre Tutea (am "Exercitiu de imaginati"cu inchipuitul ala de LIiceanu si Cioran,interviuri,si vreo doua carti ale sale),inainte de a muri,a prezis tot ce se va intampla cu Romanica sub conducerea lui Iliescu,era oripilat de FSN si de el.
Si criza mondiala acum nici n-a inceput.Ca nici Baselu nu-i mai breaz.
|