insa am citit atata despre el, incat am impresia ca deja il stiu.
Desi nu prea ma omor dupa F. Scott Fitzgerald si singura sa carte care mi-a placut este "Marele Gatsby"(The Great Gatsby) ca de altfel si excelenta sa ecranizare cu Robert Redford si Mia Farrow(si nu ultima, cu Mira Sorvino) as vrea sa vad totusi si acest "The Curious Case of Benjamin Button" poate si pentru distributia sa remarcabila. La fel as vrea sa vad insa si alta ecranizare, "The Beautiful and the Damned"(Cei frumosi si blestemati) cu Keira Knightley dar a carui premiera va fi in SUA insa abia in 2010 !
Dupa cum remarca toate cronicile cat si voi, cei care ati vizionat filmul, idea cartii "The Curious Case of Benjamin Button" nu este noua, multi scriitori meditand la acest aspect al existentei umane si imi amintesc ce spunea Mark Twain: "Ce pacat ca cea mai buna parte a vietii vine la inceput, iar cea mai rea la sfirsit..."
Am citit insa o cronica a flimului cu Brad Pitt, in care autoarea ne informeaza ca nuvela care l-a inspirat are doar vreo 20 de pagini, ca este destul de schematica(poate fi gasita si on-line
http://www.readbookonline.net/read/690/10628/)
si ca filmul ar fi foarte plictisitor, cu efect soporific garantat.
Cel mai bine insa este sa ne formam propriile impresii, desi trebuie sa recunosc faptul ca aceasta cronica nefavorabila mi-a cam taiat oarecum cheful sa vad filmul.
Am ascultat recent pe Radio Cultural un comentariu despre cate ore de chin trebuia sa suporte Brad Pitt la machiaj ca sa arate in acest film ca un batran de 80 de ani - desi recordul in materie il detine Robert De Niro cu rolul sau titular din filmul "Frankenstein"(1994) care necesita zilnic nu mai putin de 8 ore de machiaj !! Ca dupa atatea ore sa mai fii si apt de filmari, este cu adevarat un lucru remarcabil si cred ca macar pentru acest lucru merita vazut acest film atat de comentat.