View Single Post
Old 26 Feb 2009, 21:58   #40
Pauline Kael
Banned

Pauline Kael

Vazut acum "Dogville" si nu pot sa spun ca nu sunt inca socata.
Spoilere!!![/
Cea mai socanta scena a fost aia in care in care Grace se trezeste in masina inapoi in oras.Mi s-a parut tragica.Cea mai dezamagitoare,finalul,daca ar fi iertat orasul,pariez ca ar fi luat un premiu filmul asta.Si mi-ar fi mers mai mult la suflet.Asa totul a fost degeaba.In fond"Breaking the waves" e mult mai moralizator.Poate ca Lars nu si-a propus asta,si indiferent cum se termina un film bun,poate ca niciodata nu ti se pare finalul perfect.
Mi-ar fi placut ca Grace sa se revolte mai mult,si la sfarsit cand privea Dogville in lumina lunii,sa-l lase sa supravietuiasca.
Bineinteles ca iar ne-au aratat fundul gol si toate alea (din spate) ale lui Stellan.Cica scena violului trebuia sa fie "in genunchi si maini" dar mi se pare ca Nicole se accidentase la un genunchi cand filma Moulin Rouge.
Pentru cei care cauta inspiratie: nu e de gluma,daca priviti fotografiile din genericul de final,si cat de artistic e scenariul lui von Trier:cine a debitat tampenia asta ca un scenariu trebuie sa fie plat ,idiot in termeni seci,tehnici,doar descrieri de rahat si dialoguri de cacao("ca-n realitate")?
O,da.Sa fim toti la fel,sa purtam uniforma asta de oameni intr-o viata fada ,lipsita de curaj ,de profunzime si de inedit.Fara imaginatie.
Mi-a placut mai mult "Breaking...",dar si acesta e printre favoritele mele.Extraordinar stilizat,doar emotie,nu efecte speciale,nu aiureli.Revin.Un film de revazut.Si de rediscutat.La naiba cu oscarelu'.
Trebuie sa vad a doua parte a trilogiei,
http://www.imdb.com/title/tt0342735/
Si "Wasington",care nu stiu cand apare.Si cam tot,desi nu cred ca vor fi toate absolut ravasitoare,bune...
La "Antichrist" ala nu cred ca ma voi uita,si asa Lars e destul de dur,asta e horror si ataca o tema tabu,din multe puncte de vedere(placerea lui Lars,sa scormoneasca prin iadul emotiilor omenesti).Sper sa nu fie un fiasco,si sa mi-l povestiti si mie,desi mai bine nu.
Pauline Kael is offline   Reply With Quote sendpm.gif