Thread: Concurs
View Single Post
Old 22 Feb 2009, 22:36   #47
Neuptolem
Banned

Neuptolem

Originally Posted by Pitbull:
Glumä-glumä, dar toate au o limitä!
Pai tocmai asta e, ca eu nu vad limite in scris, nu am lezat pe nimeni, nici moral, nu cred ca sunt atat de periculos si in primul rand: neintentionabil.

Originally Posted by Pitbull:
Inteleg cä ai încercat sä faci un banc, luând la misto synopsisurile vomitive gen Daneliuc, Barna, Marinescu, Saizescu, Muresan
Nu, nu e un banc. Nu am luat la misto creatii in sensul adevarat, le-am readus pe unda la care ele ar trebui sa fi existat.
Ca sa ma intelegi mai bine voi copia aici un schimb de e-mail-uri cu Mistah J cu precizarea ca nu va deveni un obicei si e doar in scopuri artistice, nimic din intimitatea celui ce mi-a trimis e-mailul:

MISTAH J
Pai nu prea stiu ce sa zi... Tu ai vorbit serios? Ala chiar e sinopsis-ul tau? Te uiti prea mult la telenovelele de pe acasa. Nu, sincer sunt satul de filme cu tigani pe toate posturile. Ideea imi displace. Dupa stil, deduc ca esti ironic, ca chestia e scrisa la misto, iar distributia chiar m-a amuzat. Eu unul as refuza, daca ar fi pe bune, sa particip in vreun fel la producerea unui astfel de film. E kitschos si nu exprima aproape nimic, cam ca filmele pe care le produce protv-ul din cand in cand.

Si unde-i treaba cu excentricitatea si conformismul?

Raspunsul meu:
Excentricitatea e stilul adoptat de Lume - manelist si apoi manelist-emo-style in ochii tatalui si locuitorilor.
Caldararu e un rrom conformist ce era pe dinafara cu evolutia manelei in romanika de tranzitie. Conformistii suntem chiar noi, cei ce nu suportam manelele, emo, am zis sa intorc putin macazu', sa scriu ceva inimaginabil, dar totodata, cu ajutorul iubirii si prostiei acelor personaje, atat de credibil.
Pentru ei, noi suntem conformistii, ei se cred smekeri, bengosi, intr-un cuvant: excentrici. Aparent pare un kitch dar as miza pe personaje, locatii, profunzimi, as intra mai mult in initmitatea personajelor neintelese de noi, atat de mult incat sa-i putem intelege ce ii determina sa adopte stilurile de viata si de ce fac ceea ce fac. pro-tv-ul, telenovela, face un circ doar din aparenta exuberanta, nu pun accentul pe Characters. Normal ca m-am si distrat. Daca era o treaba serioasa, bine organizata cu premii credibile, nu mai riscam cu un astfel de synopsis, in fond, ce am pierdut? Am creat o lume ce altcineva nu ar fi creat-o in locul meu in veci.

So, am creat o lume ce poate altcineva nu ar fi vazut-o, cel putin nu chiar in versiunea asta, e pana la urma o realitate, nu am mentionat nicaieri ca personajele sunt pozitive ori reprezentative cultural. Normal ca nu am sa dezvolt niciodata un astfel de sinopsis, ceea ce voi dezvolta e tocmai reversul.

GROBIÁN adj., s. v. bãdãran, grosolan, mitocan, mârlan, mârlãnoi, mocofan, mojic, necivilizat, nepoliticos, ordinar, țãrãnoi, țoapã, țopârlan, vulgar.
Am luat decizia sa nu mai imbrac haina teribilistului pe forum si sa nu mai replic dur la adresa vreunui forumist, fie el oricine o fi. Imi voi canaliza energia negativa ce o acumulez intr-un scenariu, sunt curios daca si atunci il vei sterge cu totul din atelier. :hmm:
Neuptolem is offline   sendpm.gif