Originally Posted by Led-Ze-Pencil:
Oportunometrul meu s-a stricat, asa ca l-am trimis la tara, sprijina usa de la cotet pe timpul noptii sa nu iasa gainile.
Ce zice al tau?
|
UIte ce zice al meu: ca nu vom vedea dinozauri pe post de mari castigatori din doo motive. cel mai important ar fi ca aia batrani nu prea s-au inscris, ca-s bani putini, (isi vor lua partea la vara, abia se mai consolideaza si pesedeul...) dar ar mai fi si mungiu, liderul informal al comisiei de evaluare scenarii, care va recunoaste (se va recunoaste in) scenarile generatiei lui si le va da note mari si bani cat se poate. aici nu cred ca va exista discriminare, alta decat cea din capu lu cristi (nu-l cunosc, dar am auzit ca e pedant, corect si meticulos. asa e?) Cred ca notele pe scenarii vor fi mai bine de trei sferturi pe bune. Sfertuletzul ala care ramane va fi un fond de protocol, daca vrei, destinat mai degraba repararii "nedreptatilor" de la concursurile precedente. Lista cu contestatii e pe sait la cnc. din lista aia poti selecta casele de productie "mici si respinse" pe care le vei regasi aproape in totalitate la debut, peste cateva zile. n-o scriu io, ca se supara pe mine. oricum, banii cei multi se vor duce spre proiectele care au deja sustinere financiara de pe-afara, asa ca asteapta-te sa vezi giurgiu, boncea si mitulescu din plin.
Faza e corecta din punctul de vedere al "noului val" mungiu-puiu etc... Dar nu e corecta pe fond pentru "cinematografia romaneasca" care, citand-o din memoria pe gloria, va continua sa produca "filme tipic romanesti" E de bine, e de rau, habar n-am. Mie, personal, nu-mi convine.