Thread: Bancuri
View Single Post
Old 17 Feb 2009, 21:16   #620
corinka
Dancer in the Dark

corinka

Un cioban batran este pe moarte si isi cheama fiii langa patul sau.
- Dragii mei, a venit vremea sa va parasesc. Aveti, insa, grija, va asteapta o iarna foarte grea. Ce veti face voi daca vin lupii la stana?
- Foarte simplu, mergem la stana din nord si dam drumul la caini. Cainii sunt puternici si vor alunga lupii.
- Dar daca lupii vor fi mai puternici?
- Mergem la stana de la sud si dam drumul cainilor, vor alunga lupii.
- Dar daca ii vor omori si pe aceia?
- Incercam cu cainii de la stana din est.
- Si daca si aceia vor fi ucisi?
- Dam drumul cainilor din stana din vest.
Batranul cioban ofteaza si le spune:
- Ascultati, dragii mei si faceti cum va invat eu. Cand vin lupii, mergeti direct la stana din vest. In spatele stanei veti vedea o coliba, acolo se afla catelul Pamfil. Dati-i drumul lui Pamfil si el va alunga toti lupii.
Dupa aceste vorbe, batranul cioban muri, iar tinerii ii uitara repede sfatul.
Odata cu venirea iernii, lupii s-au apropiat de stane. Ciobanii au dat drumul cainilor din nord, dar lupii i-au omorat pe toti si au mancat oile.
Disperati, ciobanii au alergat la stana din sud si au dat drumul cainilor, dar si acestia au avut parte de aceeasi soarta.
A urmat stana din est, lupii au facut prapad, au omorat caini, oi.
Mai ramasese stana din vest. Ciobanii au dat drumul cainilor, dar acestia nu au facut fata lupilor, care au produs pagube mari.
Atunci si-au amintit ciobanii de vorbele batranului. S-au dus in spatele stanei si au vazut coliba batranului Pamfil, despre care le povestise ciobanul pe patul de moarte. Au deschis cusca si de acolo a iesit un caine batran, slab si jigarit. La vederea lui Pamfil, toti lupii au luat-o la fuga mancand pamantul. Si, in timp ce fugeau lupii cu disperare, un lup mai tanar, revoltat, intreaba un lup mai batran:
- Bai, ia stati putin! Ce p… mea fugim toti ca fraierii? Ce poate sa ne faca javra aia? He sucks our dicks!
La care lupul cel batran raspunde ingrozit:
- Da, ba, da' tu stii ce buze reci are?
corinka is offline   Reply With Quote sendpm.gif